Από 1 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων

Ποια προγράμματα περιλαμβάνει

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους των προγραμμάτων του ΟΓΑ από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Τα προγράμματα του ΛΑΕΚ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 περιλαμβάνουν το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις), το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού μόνο για συνταξιούχους, οι οποίοι ταυτόχρονα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχους του ΛΑΕ, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).Εκδρομικό πρόγραμμα με τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις). Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες και πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Τι ισχύει για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων

Σχετικά με το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες για το έτος 2020 η Αγροτική Εστία του ΟΠΕΚΑ καταβάλλει σε:Τέσσερις χιλιάδες (4.000) τρίτεκνες μητέρες, χρηματικού βοηθήματος συνολικού ύψους επτακοσίων (700€) σε κάθε μία. Χίλιες (1.000) πολύτεκνες μητέρες, χρηματικού βοηθήματος συνολικού ύψους χιλίων ευρώ (1.000€) σε κάθε μία.Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έχουν: Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίες είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Προϋποθέσεις

Οι μητέρες πρέπει, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2020, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά μπορείτε να απευθυνθείτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.