Η επιστολή του Γραμματέα Ευρυτάνων Βορείου Ελλάδος για σχόλιο Αντιδημάρχου Αγράφων

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκορόγιας

Με επιστολή του ο κ. Κλεομένης Γ. Ζαλοκώστας, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ευρυτάνων Βορείου Ελλάδος «Το Βελούχι», αντιδρά σε δήλωση του Αντιδημάρχου Αγράφων κ. Παναγιώτη Γκορόγια για τη διασπορά κορωνοϊού στο νομό Ευρυτανίας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων σε άρθρο του ενημερωτικού site agrinionews.gr: «Δυστυχώς τίς τελευταίες ημέρες υπάρχει μια έξαρση κρουσμάτων στο δήμο Καρπενησίου και οφείλεται όπως αναφέρουν πληροφορίες σε εκδρομείς από Θεσσαλονίκη που επισκέφτηκαν την Ευρυτανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για επέτειο της 28η Οκτωβρίου…».

Στην επιστολή του ο κ. Ζαλοκώστας γράφει:

«Αγαπητέ κύριε
Παναγιώτη Γκορόγια, Αντιδήμαρχε Αγράφων.
Είμαι 46 ετών και επί 46 χρόνια είμαι περήφανος που είμαι ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ. Σήμερα δυστυχώς με τις αυθαίρετες ανοησίες σας με κάνατε να ντραπώ για την καταγωγή μου. Ή μάλλον πιο σωστά με κάνατε να προβληματιστώ πως ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης διατυπώνει τέτοιες απόψεις τόσο απερίσκεπτα και εκθέτει όλους αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς και το δήμαρχο που σας εμπιστεύτηκε τη θέση του αντιδημάρχου.
Εξηγήστε μας πως τεκμηριώνεται επιστημονικά η άποψη ότι οι Θεσσαλονικείς επισκέπτες μετέφεραν τον COVID 19 στην Ευρυτανία και όχι οι Ευρυτάνες που επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες ή προγενέστερες και μεταγενέστερες του τριημέρου της 28ης. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με τρεις διαφορετικές οικογένειες που βρέθηκαν για επίσκεψη εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Εξηγήστε μας αν υπήρχε από το επίσημο κράτος κάποιας μορφής απαγόρευσης της κίνησης προς την Ευρυτανία και υπήρξαν άνθρωποι που δεν τη σεβάστηκαν και επέλεξαν για προορισμό τους την ιδιαίτερη πατρίδα μας και έθεσαν τους Ευρυτάνες σε κίνδυνο.
Επειδή εδώ και δέκα περίπου χρόνια είμαι μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ “ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ” και τώρα είμαι Γεν. Γραμματέας, να σας ενημερώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια και πριν από μένα γίνονται προσπάθειες, με όποια μέσα διαθέτουμε, να προβάλλουμε και να διαφημίσουμε την Ευρυτανία μας σε όλη τη Β. Ελλάδα. Σε όλες μας τις ενέργειες είχαμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια όλους τους ανθρώπους και από όλους τους πολιτικούς χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μου προξενεί πράγματι εντύπωση αυτό το ρεσιτάλ ανοησίας που γράψατε, το οποίο βάλλει ξεκάθαρα εναντίον του τουρισμού μας.
Με μεγάλη μου λύπη κ. Αντιδήμαρχε, οφείλω να σας πω το προφανές: ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται από την πανδημία, και να βρείτε γι αυτούς ένα λόγο παρηγορητικό και όχι διχαστικό.
Αν δε μπορείτε να το κάνετε, να υπογράφετε τα κείμενά σας σαν Παναγιώτης Γκορόγιας και όχι σαν Αντιδήμαρχος Αγράφων.
Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε Αγράφων, περιμένουμε και τη δική σας θέση για τις απόψεις του Αντιδημάρχου σας.
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις και όχι εκπροσωπώντας το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ “ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ”.»

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Αγράφων κ. Παναγιώτη Γκορόγια, ο οποίος θέλοντας να ξεκαθαρίσει την υπόθεση απάντησε στον κ. Ζαλοκώστα τα εξής:

«Κύριε Ζαλοκώστα καλησπέρα σας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει από μεριάς μου καμία πρόθεση να βλάψω την υπόληψη των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας εφόσον με την πόλη τής Θεσσαλονίκη έχω ιδιαίτερους δεσμούς και την επισκέπτομαι τακτικά ένας λόγος παραπάνω. Διαβάζοντας το άρθρο θα διαπιστώσετε ότι το προκείμενο δεν είναι λόγια δικά μου και συγκεκριμένα η φράση” οι Θεσσαλονικείς έφεραν τον κοροναιό στο Καρπενήσι”. Το δικό μου κείμενο, αναφέρει “ότι από πληροφορίες πιθανόν η έλευση να οφείλεται σε επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη.” Κύριε Ζαλοκώστα αυτές οι πληροφορίες αναφέρθηκαν προτού από μένα σε ιστοσελίδες του νομού και εγώ απλώς το ανέφερα χωρίς να είχα πρόθεση για στοχοποίηση των Θεσσαλονικέων. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν υπήρχαν οδηγίες για περιορισμό μετακινήσεων άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ποίο τρόπο είχαμε την έλευση του ιού στον νομό μας. Είναι γεγονός όμως χωρίς να θέλω να θίξω οποιοδήποτε ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο νόμος Ευρυτανίας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και όχι μόνο από Θεσσαλονίκη.
Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας, που δώσατε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω και να σας το ξανά αναφέρω ότι δεν είχα πρόθεση στοχοποίησης των Θεσσαλονικέων.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γ. Γκορόγιας»