Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Εφημερίδα των Συντακτών

2571

 

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Αναγνωστάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο κ. Αναγνωστάκης γνωστός στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας και νυν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε πιέσεις από γνώριμα σε αυτόν τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει δυναμικά στα μονοπάτια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Προτιμώ το χάρισμα από το χρίσμα»

Στην συνέντευξή του ο κ. Αναγνωστάκης έκανε λόγο για μια ερωτική σχέση με την αυτοδιοίκηση, που ζητά αφοσίωση, συναισθηματισμό αλλά και ρεαλισμό, καθώς και για την επάνδρωση της Περιφέρειας από ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες, δείχνοντας προτίμηση στο χάρισμα και συμφωνώντας με όσους θεωρούν ότι η εποχή των «χρισμάτων» έχει παρέλθει.

«Πλεονεκτήματα της Στερεάς είναι η αγροτική παράδοση, ο ορυκτός πλούτος και το ανθρώπινο δυναμικό της»

Επιπλέον, ο ίδιος έκανε αναφορά για έλλειψη απόκτησης περιφερειακής συνείδησης, αλλά και για τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας, όπως η αγροτική παράδοση, ο ορυκτός πλούτος και το ανθρώπινο δυναμικό της. Τέλος, προτεραιότητα του ίδιου σε περίπτωση εκλογής του είναι η «ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας, προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης.