Τα ζητήματα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, υπό το πρίσμα των χρόνιων προβλημάτων αλλά κυρίως των τελευταίων εξελίξεων, απασχόλησαν την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτή έδωσε το «παρών» ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης αλλά και η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου καθώς και  ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων Ν.Καραμάνος  όπως και πρόεδροι των πανεπιστημιακών τμημάτων. Παρόντες και εκπρόσωποι φοιτητών του τμήματος ΔΠΠΝΤ καθώς εκπρόσωποι τοπικών φορέων.  Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από τις αντιπαραθέσεις των φοιτητών με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής αρχής.

Τα δύο βασικά ζητήματα  της συζήτησης περιέγραψε εξαρχής ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: στήριξη του αιτήματος της επανίδρυσης του Τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών και ακύρωση της αναστολής  έναρξης λειτουργίας του τμήματος  Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση- κατά πλειοψηφία- Ψηφίσματος με το εκφράζονται οι διεκδικήσεις της πόλης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:  η επανίδρυση του Τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών  με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα , η παραμονή   στο Αγρίνιο του Ιστορικού Αρχαιολογικού  (σε κοινή σχολή με το ΔΠΝΝΤ), καμία μετακίνηση τμήματος στην Πάτρα, ακύρωση της απόφασης αναστολής έναρξης λειτουργίας  του Τμήματος  Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής και τελικός στόχος η επανίδρυση  του Πανεπιστήμιου με έδρα το Αγρίνιο. Το ψήφισμα δεν έλαβε τη στήριξη των δυο συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ενός του Ανυπότακτου Αγρινίου. (Πηγή: agrinionews.gr)