Λιποθύμησε η μητέρα της 13χρονης, η οποία χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Την Παρασκευή η συνέχεια

Στις 10:30 χθες το πρωί και σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη για το φόνο της 13χρονης Ρομά Γιαννούλας πέρσι τον Ιούνιο στην Άμφισσα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν ζητήσει αναβολή λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων και έτσι, η δίκη ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα, χθες Δευτέρα 14/10.

Στο Κακουργιοδικείο Ευρυτανίας παρουσιάστηκε ο κατηγορούμενος 34χρονος επιχειρηματίας, κρεοπώλης στην Άμφισσα Παρασκευάς Κοντογιώργος κι ο 40χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, οι δικηγόροι των δύο πλευρών και οι ένορκοι που προέκυψαν ύστερα από κλήρωση. Στο Καρπενήσι μετέβησαν επίσης και περί τους 20 Ρομά.

Γύρω στις 12 και ενώ κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου η μητέρα της 13χρονης υπέστη λόγω της συναισθηματικής φόρτισης λιποθυμικό επεισόδιο. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Γύρω στις 12 επέστρεψε στο Κακουργιοδικείο Καρπενησίου και συνέχισε την κατάθεσή της. Η δίκη συνεχίστηκε, ωστόσο λόγω ωραρίου σταμάτησε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο φερόμενοι δράστες, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε απόπειρα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών». Τους πυροβολισμούς φέρεται να τέλεσε ο 34χρονος κρεοπώλης ο οποίος είναι και προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εδώ και μέρες έχει μεταφερθεί στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου, όπου και θα συνεχίσει να κρατείται.

πηγή: www.fokidanews.gr