Γράφει ο Κωνσταντίνος Αθ. Κατσάνος, Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη κατέθεσε δημότης της Τ.Κ. Αγίας Βλαχέρνας, κ. Κατσάνος Κωνσταντίνος, κάνοντας λόγο για την ποιότητα του νερού του υδραγωγείο με το οποίο υδροδοτείται όλη η Κοινότητα. Ο κ. Κατσάνος τονίζει ότι το νερό είναι θολό και ανθυγιεινό για τους δημότες, καθώς λαμβάνει παροχή από το ρέμα της περιοχής. Ο ίδιος διατείνεται ότι ο Δήμαρχος Καρπενησίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και από το έτος 2022 ο κ. Σουλιώτης δεν έχει προβεί σε ενέργεια βελτίωσης της κατάστασης. Αναλυτικά η επιστολή:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,

       Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Το εναέριο υδραγωγείο 2.500 κυβικών μέτρων που εσείς κατασκευάσατε, με μηχανικό τον κ. Καρέτσο Κων/νο και με τον κ. Σιούρτο Ζαχαρία χωρίς εξέταση ποιότητος νερού, χωρίς υδρομάστευση, χωρίς εργολάβο και χωρίς καμία έγκριση, ο πρόεδρος της Κοινότητας αρνείται γραπτώς και δηλώνει ότι δε φέρει καμία υπευθυνότητα για το θολό νερό και τα μικρόβια.

    Δεν ζητήσαμε από τον πρόεδρο να μας φέρει ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ νερό. Αλλά ΟΧΙ νερό από το ρέμα όπως εσείς εγκρίνατε. Σας έφερα δύο (2) εξετάσεις του Χημείου Λαμίας στο γραφείο σας και εσείς εξακολουθείτε να ισχυρίζεσθε ότι το ΝΕΡΟ είναι πόσιμο.

      Κύριε Δήμαρχε δε νομίζω ότι σκέφτεστε για την προστασία της υγείας μας και προωθείτε ψεύτικες ιδέες και ΜΟΝΟ για την ψήφο μας σας ενδιαφέρει.  Ο πρόεδρος της Κοινότητας δηλώνει ότι δε φέρει καμία ευθύνη και μόνο τον μισθό του θέλει να εισπράττει.

    Αυτός μπορεί να πίνει εμφιαλωμένο νερό γιατί έχει τα έσοδα και μένει τον περισσότερο χρόνο εκτός της κοινότητάς μας.

     Υπάρχουν δημότες, περαστικοί, παιδιά που δεν μπορούν να αγοράζουν νερό. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; ΟΧΙ κύριε Δήμαρχε εσείς και ο πρόεδρος αποφασίζετε για την υγεία όλων μας και εσείς βεβαιώνετε τα του προέδρου.

     Κύριε Δήμαρχε ποτέ δεν απαντήσατε στα ερωτήματα της επιστολής μας από τον Σεπτέμβριο του έτους 2022. Πέρασαν 17 μήνες από τότε που διαδοχικά μας ποτίζετε νερό από το ΡΕΜΑ. ΜΟΝΟ υποσχέσεις και ΨΕΜΑΤΑ. «Θα τα φτιάξουμε όλα» Πότε κύριε Δήμαρχε; Το θέμα δεν είναι προσωπικό με τον κύριο Σιούρτο Ζαχαρία, είναι πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε με τα ψέματα του μηχανικού σας και του εργολάβου σας.  Αυτό το υδραγωγείο από το ρέμα 2.500 κυβικά μέτρα εναέριο είναι το πρώτο στον κόσμο. Πιέστε ΝΕΡΟ και ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ. Πόσο σας κοστίζει η υγεία μας; ΠΕΝΤΕ (5) χρόνια ΚΑΡΕΚΛΑ αυτό είναι επόμενο. κ.κ. Δήμαρχε και πρόεδρε δε ζητάμε πολλά, ΝΕΡΟ ζητάμε πόσιμο και υγιεινό. Καθαρό. Η υγεία της Κοινωνίας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Υπάρχουν πολλές λύσεις κ. Δήμαρχε να αφήσετε παράμερα τα προσωπικά σας συμφέροντα με τον κύριο Σιούρτο Ζαχαρία. Πήγε ποτέ ο πρόεδρος στην ΑΜΠΛΑΝΩΒΑ να δει την πηγή, μήπως ο Μηχανικός σας ή ο εργολάβος σας;

    Μετά βεβαιότητος ΟΧΙ

Κύριε Δήμαρχε αναφέρεστε σε εξέταση νερού ΠΗΓΗΣ. Ποια είναι η πηγή και ποιος πήγε στην ΑΜΠΛΑΝΩΒΑ στις 6 Σεπτεμβρίου 2023; Κύριε Δήμαρχε δεν είμαι πολιτικός, είμαι Έλληνας φορολογούμενος και ζω στο χωριό, περισσότερο καιρό από μερικούς άλλους δημότες. Η ευθύνη είναι δική σας κύριε Δήμαρχε, εφόσον ο πρόεδρος δε φέρει καμία ευθύνη.