Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπενησίου για τη δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καρπενησίου: «Διανομή Καυσόξυλων», σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες για το έτος 2023 με το ποσό των12.000,00€.

Δικαιούχοι θα είναι Έλληνες πολίτες, Υπήκοοι Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομογενείς, δημότες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καρπενησίου. Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων θα γίνει από τα μέλη που ορίστηκαν με την απόφαση Δημάρχου. Αναλυτικότερα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής, με απόφαση του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αγορά καυσόξυλων και πετρελαίου θέρμανσης από το Δήμο, με σκοπό τη διάθεση του σε άπορες οικογένειες, προς αντιμετώπιση του ψύχους του χειμώνα είναι νόμιμη.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου καθώς και της δράσης αλληλεγγύης: «Διανομή καυσόξυλων» ο Δήμος θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να στηρίξει οικογένειες που χρήζουν της βοήθειάς του. Το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση ως κατεπείγον εν όψει του χειμώνα και προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία διανομής καυσόξυλων των συμπολιτών που χρήζουν βοήθειας.