Υπέρ των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η αντιπολίτευση, καταψήφισε την αναμόρφωση προϋπολογισμού

Πυρά Λερογιάννη για τα έξοδα δημοσιεύσης οικονομικών καταστάσεων

Στην 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, η οποία πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, δηλαδή εξ αποστάσεως και μόνο με τηλεφωνική συνεννόηση και ψήφιση των θεμάτων, υπήρξε έντονη η αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Λερογιάννη φαίνεται να ήρθε σε κόντρα με τη δημοτική αρχή, όσον αφορά στο 3ο Θέμα, δηλαδή στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Στην εισήγησή του ο κ. Λερογιάννης και η παράταξή του, αναφέρουν ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όχι απλά τους βρίσκει θετικούς αλλά έχουν ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι ολόκληρη η παράταξη τους είναι στη διάθεση του δήμου για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης τους βρίσκει θετικούς η προσπάθεια να μην αφήσουν τους αθλητικούς χώρους και τη μαθητική εστία χωρίς θέρμανση, πόσο μάλλον όταν δεν μεταβάλλεται το συνολικό ποσό που είχε προϋπολογίσει ο δήμος για τις συνολικές ανάγκες θέρμανσης. Στη συνέχεια όμως, τονίζει το εξής:

«Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την ενίσχυση του κωδικού “έξοδα δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων” με €2000 (!!) φτάνοντας στο τελικό ποσό των €3500!!! Μετά από αρκετή αναζήτηση διαπιστώσαμε ότι η εμπορική τιμή για μια τέτοιου είδους δημοσίευση ανέρχεται περίπου στο μισό της άνωθι τιμής. Στη λογική τη δική μας, η οποιαδήποτε οικονομική, και όχι μόνο, συναλλαγή με μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, διαφανής και φυσικά οικονομικά συμφέρουσα για το δήμο. Δεν επιτρέπεται να αφήνει ουδεμία υποψία ή υπόνοια. Για το λόγο αυτό καταψηφίζουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού».