Δυναμική παρουσία της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας στην Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα

424
poreia enstoloi

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των Αστυνομικών όλης της χώρας που συμμετείχε στην Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 & ώρα 15:00 (Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή).

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας μετά από το κάλεσμα όλων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας συμμετείχε μαζικά και έδωσε μαχητικό παρόν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα – Νομική και ηθική κάλυψη – Έξω από τα γήπεδα – Επικίνδυνο ΧΘΕΣ – Φτάνει πια δεν είμαστε αναλώσιμοι!».

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, όλοι οι αστυνομικοί άναψαν κεριά, για να τιμήσουν τους αστυνομικούς που χάθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και για να δώσουν ελπίδα στο αστυνομικό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στην επιστολή, μάλιστα, που γράφτηκε από τους ίδιους του αστυνομικούς προς κάθε κατεύθυνση ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ δεν είμαστε ένας αναλώσιμος αριθμός είμαστε εργαζόμενοι και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ νομική κάλυψη ΧΘΕΣ, δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λύσεις ΧΘΕΣ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ από τα γήπεδα δεν είμαστε υπάλληλοι των ανώνυμων εταιρειών ΠΑΕ ή ΚΑΕ, άμεση αναγνώριση του επαγγέλματος ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ -ΧΘΕΣ- αυτήν τη στιγμή προέχει η ενότητα και η συσπείρωση, συντεταγμένα και υπεύθυνα, για να μας νιώσουν και να μας ακούσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το ΧΡΩΣΤΑΜΕ στον ΓΙΩΡΓΟ και σε τόσους άλλους ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ του παρελθόντος, το ΧΡΩΣΤΑΜΕ στους ίδιους μας τους εαυτούς! ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ».

Να τονίσουμε ότι η διαμαρτυρία αυτή ξεκίνησε με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου, από φωτοβολίδα κρότου – λάμψης κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού στην Αθήνα πριν από μερικές μέρες. Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου, την ώρα της αναμέτρησης. Οι άγνωστοι, εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, με μια εξ αυτών να οδηγήσει στον νοσοκομείο τον αστυνομικό, ο οποίος παλεύει με τα τραύματά του, ενώ πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε και ακρωτηριασμός του ποδιού του.