Σε έναν 44χρονο ασθενή με ηπατική ανεπάρκεια μεταμοσχεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το ήπαρ του άτυχου 19χρονου από την Άρτα, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η χειρουργική επέμβαση στο «Ιπποκράτειο» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος στον 44χρονο.

Νωρίτερα, σήμερα, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και το ένα νεφρό του 19χρονου. Το άλλο νεφρό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η καρδιά του στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο στην Αθήνα, ώστε, μετά τους ελέγχους ιστοσυμβατότητας, να προχωρήσουν διαδικασίες μεταμοσχεύσεων.

Για τη μεταφορά των μοσχευμάτων στήθηκε «γέφυρα ζωής». Δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας Ζ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης διευκόλυναν τη μεταφορά των μοσχευμάτων στο «Ιπποκράτειο».

Ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Αγρίνιο στις 27 Δεκεμβρίου και από την περασμένη Τρίτη ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Έτσι, οι γονείς του -παρ’ ότι έχασαν το παιδί τους- πήραν την απόφαση να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

(Πηγή: Agriniopress.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr- protothema.gr)