Όσοι λίγοι λοιπόν έτυχε να μάθουν τα χαρούμενα νέα μας, πριν την σημερινή τους δημοσίευση, πλησιάζουν με μάτια γεμάτα απορία και μειδίαμα στα χείλη, σχεδόν μάλλον με την απορία αν όντως η είδηση είναι αληθινή. Για το σύνολο των ανθρώπων τα νομικά είναι εξαιρετικά σύνθετα, αλλά μάλλον η απορία τους δεν έχει να κάνει θεωρώ με το αν γνωρίζουν την υπόθεση, ούτε με το τι πιστεύουν ορμώμενοι από τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά από το ότι βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα!

Είναι αλήθεια αγαπητοί συντοπίτες μου! Το δίκαιο και η αλήθεια μπορούν να κερδίσουν! Το θάρρος και η ψυχική δύναμη μπορούν να κερδίσουν! Το όραμα και η ενότητα μπορούν να κερδίσουν! Η πίστη και η αφοσίωση μπορούν να κερδίσουν! Ποιον να κερδίσουν; Την πραγματικότητα που έφτασε παρακαταθήκη σε μας και κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στον τόπο μας, που θέλει την ζωή μας να τη διαφεντεύουν κάτι ‘κακομαθημένα’ αρχοντόπουλα που κανείς δεν μπορεί να τους χαλάσει το χατίρι, γιατί κι αυτά δεν χάλασαν το χατίρι σε κανέναν όταν τους ζήτησε μια εξυπηρέτηση. Αυτά τα γνωστά σε όλους μας αρχοντόπουλα του τόπου και της πατρίδας μας που νομίζουν ότι η καρέκλα που κάθονται είναι βασιλικός θώκος που από κει θα διαφεντεύουν το ‘βασίλειό’ τους. Αυτό το ‘βασίλειο’ που έχει την γνωστή αυλή, τους υποτακτικούς των γεφυριών, των δρόμων στα μαντριά, των συμβάσεων και των οκτάμηνων. Αυτό το ‘βασίλειο’ που έχει μπάρμπα με το παχύ μουστάκι, όχι από την Κορώνη, γιατί εμείς Κορώνη δεν έχουμε, αλλά από τον τόπο που γίνεται το αλισβερίσι.

Είναι αλήθεια αγαπητοί συντοπίτες μου! Υπάρχει Δικαιοσύνη, υπάρχει Ελευθεροτυπία και μπορεί μια μικρή εφημερίδα που δεν είναι βαμμένη με κανένα χρώμα να προχωράει, να διακρίνεται, να δικαιώνεται, να αρθρογραφεί μη παίρνοντας εντολές από κανέναν, να στέκεται όρθια όταν χτυπιέται και ξαναχτυπιέται. Είναι αλήθεια αγαπητοί συντοπίτες μου! Μπορεί κάτι ν’ αλλάξει και στον τόπο μας και επιτέλους να έχει το μέλλον που του αξίζει. Ένα μέλλον γεμάτο από τον καθαρό αέρα που πάντα κυριαρχούσε στα ανυπότακτα βουνά μας! Το γνωρίζουμε εξάλλου καλά ότι υπάρχει πολλή δουλειά, κι άλλος δρόμος μπροστά μας, με τις ίδιες, μπορεί και μεγαλύτερες προκλήσεις. Αλλά ευτυχώς υπάρχει το τραχύ, ορεσίβιο γονίδιό μας, που από τα δύσκολα απλά δυναμώνει και μεστώνει! Είναι αλήθεια αγαπητοί συντοπίτες μου! Η επόμενη μέρα είναι εδώ και τα πράγματα αργά ή γρήγορα παίρνουν την θέση που τους πρέπει. Με πολύ μελάνι και πύρινο βλέμμα, βλέπουμε την μέρα αυτή να ανατέλλει!