Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις

Με πρωτεργάτης τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας, και την υποστήριξη των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, αλλά και του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, του  Θεραπευτήριου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, του Ειδικού Δημοτικού, του ΕΕΕΕΚ Καρπενησιού, του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου και πολλών εθελοντών, ξεκίνησε με επιτυχία η εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ΑΜΕΑ στην Ευρυτανία.

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, η εβδομάδα ξεκινάει με την Ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με θέμα ‘Η αναπηρία σήμερα’. Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης έκανε η Προέδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ κα Αν. Κριπάση- Μπάρκα και ακολούθησαν οι ομιλίες της κας Ελισάβετ Κουτσοθανάση, υπεύθυνης  Κοινωνικής  Λειτουργού προγράμματος  αποκατάστασης αναπήρων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, της κας Ευγενίας Τασιού, Κοινωνικής  Λειτουργού του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, της κας κα Αντιγόνης Λυκοκάπη, Κοινωνικής Λειτουργού του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, της κας Μαρίας Κλεσιόρα, του κ. Δημήτρη Τσιγαρίδα, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής –Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου. Για το νομικό και θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, τέλος μίλησαν οι Παναγιώτα Ράπτη και Αλεξάνδρα Βαστάκη, Κοινωνικοί Λειτουργοί. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Ζαλοκώστα και η Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας Ευαγγελία Ρόγκα. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης, ο Περιφερειακος Σύμβουλος κ. Μωυσής Μπερμπερής, η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου κα Ιγνατίου Θεοδώρα, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας Κοντοπάνος Νίκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κα Νεκταρία Χαλκιά και η κα Μαρία Κουτσολουκά Ψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου.

Ήταν όλοι εκεί. Η πορεία θεσμός την 2η μέρα των εορτασμών

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία ευαισθητοποίησης για τα ΑΜΕΑ στη Ζηνοπούλου με τελικό σταθμό την κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά δήλωσαν ‘παρών’, με πρωτοστάτη τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, αλλά και τους Αντιδημάρχους Σοφία Ζαλοκώστα, Γιάννη Σβερώνη. Την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Εύη Κονιαβίτη, την αντιπρόεδρο κα Μαίρη Δόση, τον Θαν. Χαβέλο, τον ειδικό σύμβουλο κ. Χούπα Δημήτρη. Στην πορεία βρέθηκαν επίσης ο κ. Δημήτρης Λερογιάννης Δημοτικός Σύμβουλο και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου, ο Μωυσής Μπερμπερής Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας Νικ. Κοντοπάνος,  και ο Δ/ντης του 3ου  Δημοτικού κ. Δημήτρης Αντωνίου.

Ακολούθησαν, η Γιορτή Διαφορετικότητας στο  Κλειστό γήπεδο Δήμου Καρπενησίου, την Πέμπτη η επανάληψη της ομιλίας στο Ραπτόπουλο και η εβδομάδα έκλεισε την Παρασκευή με εκδήλωση στο ΚΙΠΕ.