Έγκριση έλαβε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καρπενησίου για το έτος 2023 με σχετικό έγγραφο, καθώς και η εξειδίκευση πιστώσεων του προγράμματος ανά δράση.

Αναλυτικότερα, να θυμίσουμε ότι, όπως αναφέρει ο Δήμος, ο βασικός στόχος του Προγράμματος είναι ο σχεδιασµός και η υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του ∆ήµου Καρπενησίου και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για το έτος 2023 και η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, μέσα από την ενίσχυση της παρουσίας της περιοχής του Δήμου τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές εξειδικεύοντας το τουριστικό προϊόν σε ομάδες πληθυσμού που ταξιδεύουν εκτός αιχμής ώστε να επεκταθεί περαιτέρω το επισκέψιμο διάστημα.

Περιλαμβάνονται δράσεις τουριστικής προβολής αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης, υλοποιώντας συγκεκριμένες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης και της στελέχωσης των εκθεσιακών συµµετοχών στις κύριες αγορές της Ελλάδας, της οργάνωσης προωθητικών ενεργειών και γενικά της χρήσης όλων των απαραίτητων «εργαλείων» προσέγγισης των αγορών – στόχων. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος έχουν να κάνουν με την οργάνωση, ανάδειξη και προβολή των τουριστικών πόρων που υπάρχουν στον Δήμο Καρπενησίου και την διαμόρφωση τους, έτσι ώστε να αποτελούν είτε ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν ή επιμέρους προϊόντα που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς αλλά και η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η οργάνωση της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Οι δράσεις

Οι δράσεις που προτείνονται είναι: 1. Παραγωγή, εκτύπωση και επανεκτύπωση εντύπων και διαφημιστικού υλικού (Ελληνικά /Αγγλικά), προϋπολογισμός: 6.000 ευρώ. 2. Διαφημιστικές καταχωρήσεις και ενέργειες, προϋπολογισμός: 5.000 ευρώ. 3. Φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων που σχετίζονται με την προώθηση του τουρισμού, προϋπολογισμός: 2.000 ευρώ. 4. Αναμνηστικά – Διαφημιστικά Δώρα – Παραγωγή διαφημιστικού προωθητικού υλικού με το λογότυπο του δήμου προϋπολογισμός: 3.000 ευρώ. 5. Συμμετοχή σε εκθέσεις και ανεξάρτητες προωθητικές ενέργειες προϋπολογισμός: 3.000 ευρώ. 6. Δίκτυα πληροφόρησης, προϋπολογισμός: 9.000 ευρώ. 7. Διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων για την ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών τουρισμού του Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμός: 2.000 ευρώ. Συνολικός προϋπολογισμός 30.000 ευρώ.