Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων σχετικά με την σύναψη σύμβασης του Δήμου Αγράφων με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας για την επιδότηση εισιτηρίου – δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας και ενός (1) διαδημοτικού δρομολογίου. Στο πλαίσιο της νομοθεσίας και της κοινωνικής πολιτικής που οφείλει να ασκεί ο δήμος όπως ο ίδιος αναφέρει, κρίνεται απαραίτητο να συναφθεί σύμβαση του Δήμου Αγράφων με το υπεραστικό ΚΤΕΛ για επιδότηση των παρακάτω δρομολόγιων. Το σύνολο της δαπάνης για όλες τις αναφερόμενες διαδρομές ανέρχεται σε τριάντα τρεις χιλιάδες οκτακόσια είκοσι εννέα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (33.829,94€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%.Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των δημοτών για εκτέλεση της δημοτικής συγκοινωνίας και ενός (1) διαδημοτικού δρομολογίου στο Αγρίνιο αποφάσισε ότι ο Δήμος Αγράφων προτίθεται να συμβάλλει στην πραγματοποίηση των κάτωθι δρομολογίων:

  1. Κάθε Δευτέρα και για διάστημα είκοσι (20) εβδομάδων το εξής δρομολόγιο: Ραπτόπουλο – Κέδρα και Αντίστροφα.
  2. Κάθε Τρίτη και για το ίδιο χρονικό διάστημα το εξής δρομολόγιο: Καρπενήσι – Βίνιανη – Κρέντη – Δυτική Φραγκίστα – (ενδιάμεσα:Βούλπη – Βελαώρα – Τοπόλιανα – Δαφνούλα) – Νέο Αργύρι – Ραπτόπουλο.
  3. Κάθε Τετάρτη (για το ίδιο χρονικό διάστημα) το εξής δρομολόγιο: Καρπενήσι – Βίνιανη – Δάφνη – Μαυρομάτα και Αντίστροφα.
  4. Κάθε δεύτερη Τετάρτη, για χρονικό διάστημα δέκα (10) εβδομάδων το εξής δρομολόγιο: Ραπτόπουλο – Γρανίτσα – Λιθοχώρι – Λημέρι – Βούλπη – Παλαιοκατούνα – Τριπόταμος – Γέφυρα Τατάρνας – Αγρίνιο και Αντίστροφα.
  5. Κάθε δεύτερη Τετάρτη, για χρονικό διάστημα δέκα (10) εβδομάδων το εξής δρομολόγιο: Ραπτόπουλο – Λεπιανά – Τοπόλιανα – Γέφυρα Τατάρνας Γέφυρα Τατάρνας- Αγρίνιο και Αντίστροφα.
  6. Κάθε Παρασκευή για διάστημα είκοσι (20) εβδομάδων το εξής δρομολόγιο: Διασταύρωση Αμπάρες – Τσούκα Τριπόταμος – Διασταύρωση Αμπάρες.
    Η πρόταση Μπαμπαλή
    Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημητρόπουλο και αφού έγιναν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων εγγεγραμμένων στον κατάλογο ομιλητών και το θέμα εξαντλήθηκε, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία να γίνεται σε ετήσια βάση το δρομολόγιο από Ραπτόπουλο προς Κέδρα, ενώ για τα υπόλοιπα δρομολόγια να ισχύσει αυτό που προϋπήρχε και παλιότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πρόταση του κ. Μπαμπαλή δεν έγινε δεκτή, καθότι έλαβε μόνο τέσσερις (4) ψήφους.
    Βέβαια, θα πρέπει κάποτε να επανέλθει το δρομολόγιο Καρπενήσι – Ραπτόπουλο και αντίστροφα σε καθημερινή βάση, όπως ίσχυε πριν από την πανδημία κορωνοϊού και αποτελούσε βασική παράμετρο εξυπηρέτησης όλου του Δήμου Αγράφων. Η απότομη διακοπή των δρομολογίων συνέβαλαν κατά πολύ στην περαιτέρω ερήμωση και απογοήτευση των κατοίκων της Δυτικής Ευρυτανίας.