Εγκρίθηκε το σχέδιο της σύμβασης με τη Βουλή και την Περιφέρεια από τον Δήμο Αγράφων για το Μουσείο Βίνιανης.

2465

Μέσα στο 2018 η δημοπράτηση του έργου – Μέχρι το 2022 η παραλαβή του έργου.

 

Στην Έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με την Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ», την εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της και τον ορισμό μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, προχώρησε ο Δήμος Αγράφων.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμο Αγράφων, με την χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων & της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, οι οποίες θα εγκρίνουν και τις απαιτούμενες μελέτες.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει καθαίρεση και αντικατάσταση κατεστραμμένων πορτοπαραθύρων, τοποθέτηση θερμομόνωσης της στέγης, εσωτερικά, πάνω από το ταβάνωμα, ώστε να μειωθούν οι θερμικές απώλειες του μνημείου, καθαίρεση και αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου του κτιρίου, Συντήρηση εσωτερικής τοιχοποιίας (καθαίρεση τμήματος επιχρισμάτων λόγω υγρασίας και επανακατασκευή), Εσωτερικά του κτιρίου θα γίνουν διερευνητικές τομές πάνω από τα παράθυρα της βόρειας πλευράς για την «πιθανή» αποκάλυψη τοιχογραφιών οι οποίες φαίνονται σε φωτογραφίες της εποχής, και οι οποίες θα γίνουν από εξειδικευμένο ΠΕ ή ΤΕ Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ο οποίος διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την αντίστοιχη κατηγορία υλικού και γενικά εργασίες συντήρησης εξωτερικής τοιχοποιίας, κυρίως κτιρίου και εσωτερικά.


Διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης

Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 33 μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εργασιών και η συντήρηση του έργου από τον Ανάδοχο μέχρι την Οριστική του Παραλαβή. Με την οριστική παραλαβή του έργου, ολοκληρώνεται το αντικείμενο της παρούσας και αυτή λύεται αυτοδίκαια.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται, σύμφωνα µε την σχετική μελέτη, στο ποσό των 172.000,00€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η εκτιμώμενη δαπάνη αναθεώρησης, οι απρόβλεπτες δαπάνες, απολογιστικές δαπάνες και ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.