Εγκρίσεις έργων ύψους 6,5 εκ ευρώ για την Π.Ε. Ευρυτανίας

4984

Μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφασίστηκαν σημαντικές εντάξεις νέων έργων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των νέων δράσεων Συντήρησης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας για την επόμενη τριετία ύψους 6.450.000,00 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη στρατηγική και τον προγραμματισμό που έχουμε ακολουθήσει στα τριετή τεχνικά μας προγράμματα ήδη έχουμε καταφέρει να δημοπρατούμε και να συμβασιοποιούμε έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων είναι κατά 2,3 εκ € μεγαλύτερος από ότι αρχικά μας αναλογούσε, αλλά και να είμαστε η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην χώρα που έχει καταφέρει να υλοποιήσει το τεχνικό της πρόγραμμα, ώστε να μπορεί τώρα να πετύχει νέες εντάξεις έργων.

Συγκεκριμένα με την στρατηγική που ακλουθήσαμε ανοίγοντας το τεχνικό μας πρόγραμμα σε βάθος 2ετίας, καταφέραμε, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις των δημοσίων έργων, ήδη να έχουμε επωφεληθεί εκπτώσεις ύψους 2.381.680,21 €, οι οποίες μεταφράζονται σε νέες δημοπρατήσεις, νέες συμβασιοποιήσεις και εντέλει νέα έργα. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε όχι μόνο να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εκτεταμένες βλάβες του εθνικού και επαρχιακού μας δικτύου, αλλά και να προχωράμε σε νέες κατασκευές που αίρουν τη απομόνωση της περιοχής και απαντούν σε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας σε πολλές περιοχές του Νομού μας. Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιεί έργα στην περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας».