Εκδήλωση Ιστορίας & Πολιτισμού: Ευρυτανικά & Θεσσαλικά Άγραφα της Πίνδου

1605

Στο αμφιθέατρο Διοικητικού και Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορίας και πολιτισμού αφιερωμένη στα Ευρυτανικά και τα Θεσσαλικά Άγραφα της Πίνδου, σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου του 2023 στις 11:00 το πρωί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ανοιχτή πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα των: Μαρία Χαλβαντζή, Χρύσα Μάστορα,  Κώστα Σούφλα και Β. Μάνδαλο. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου ‘‘1000 + Ήρωες Αγραφιώτες, Καρδιτσιώτες, Καρπενησιώτες στη μικρά Ασία’’ από τον πρόεδρο της ΕΑΧ κύριο Βασίλη Τσαντήλα και στη συνέχεια από τον π. Ευάγγελο Φραγκούλη, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από το Σύλλογο Κλειτσιώτων και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αθαν. Πύργος και τους μουσικούς Μάκκα Θοδωρή στο τραγούδι, Στεριάδη Δημοσθένη στο κλαρίνο, Χονδραλή Νίκο στο λαούτο και Καρβέλη Χρήστο στο ντουμπερλέκι.