Την πλήρη ανανέωση και τον εξοπλισμό του Μουσείου Κορυσχάδων επιθυμεί ο Δήμος Καρπενησίου και για το λόγο αυτό προβαίνει στην προμήθεια σαράντα (40) κορνιζών με τζαμί, καθώς και τραπεζιού από ξύλο οξιάς για την ανάδειξη και αναβάθμιση του Μουσείου. Η συνολική δαπάνη της παραπάνω προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 3.224 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό το εν λόγω Μουσείο έχει τεθεί υπό πλήρη ανακαίνιση, καθώς αρχίζει πια να διαφαίνεται η νέα εποχή για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των ιστορικών τοιχογραφιών στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου, με γνώμονα την τεκμηρίωση και τα αίτια των φθορών, καθώς και την αισθητική αποκατάστασή τους, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Μουσείου με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καρπενησίου με τη Βουλή των Ελλήνων, την Π.Ε. Ευρυτανίας και τη σημαντική συμβολή του «Ιδρύματος Κόκκαλη» που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής μελέτης.

Ο πρώτος όροφος του Μουσείου θα είναι αφιερωμένος στα ιστορικά γεγονότα της εποχής όπως καταγράφηκαν από τους ανθρώπους που τα έζησαν από κοντά.

Η αναβάθμιση του Μουσείου περιλαμβάνει νέες σύγχρονες προθήκες με σπάνια πρωτότυπα εκθέματα και υλικό της εποχής πλαισιωμένα από αφήγημα με ιστορικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό και στην προσομοίωση του χώρου συγκέντρωσης των Εθνοσυμβούλων και διεξαγωγής των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης, την οποία θα αναπαραστήσουν με ακρίβεια. Τα εκθέματα του Μουσείου θα είναι τα πρωτότυπα κι όχι αντίγραφα, όπως μέχρι τώρα, ενώ θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Επίσης, το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης αναπτύσσεται και στον ισόγειο χώρο του κτηρίου, όπου θα φιλοξενηθούν εκδόσεις και συγγραφικό υλικό της νεότερης εποχής αναφορικά με την Εθνική Αντίστασης.

Στόχος είναι να αποτυπωθεί η ιστορική συνέχεια σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες της νεότερης γενιάς αποδεικνύοντας πώς η ιστορία του τόπου μας, η Εθνική Αντίσταση, είναι ένα θέμα που εμπνέει, ενδιαφέρει και διδάσκει. Επίσης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιστορικού Μουσείου θα αξιοποιηθούν καινοτόμες τεχνολογίες και πολυμέσα ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής που θα βάζουν τον επισκέπτη στα γεγονότα με άμεσο και εντυπωσιακό τρόπο. Στην προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο στην ιστορική ανάδειξη των γεγονότων αφήνοντας το γνήσιο ανθρώπινο αποτύπωμα, η προσφορά προσωπικών αντικειμένων ή υλικών στοιχείων ανθρώπων της εποχής που φυλάσσονται πλέον ως κειμήλια από τους απόγονούς τους.

Η προβολή των αντικειμένων που θα δωριθούν θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη αναγνώριση και ανάδειξη της προσφοράς και σεβασμό στην ιστορικότητά τους.