Με τιμές και συγκίνηση τιμήθηκαν απ’ άκρη, σ’ άκρη άγιοι και ήρωες στην Ευρυτανία την προηγούμενη εβδομάδα. Επιστρέφοντας στην κανονικότητα η έναρξη του καλοκαιριού έδωσε την ευκαιρία για να επιστρέψουν οι καθιερωμένοι εορτασμοί των προηγούμενων ετών.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, το χωριό της Αγίας Τριάδας γιόρταζε με την παρουσία των κατοίκων, του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, δημοτικών συμβούλων και επισκεπτών. Πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδας, το προηγούμενο βραδύ και γλέντι στην πλατεία, και ανήμερα στην εορτή της, το πρωί στην εκκλησία. Ο Σύλλογος Αγιοτριαδιτών τους υποδέχτηκε στο περίπτερό του κερνώντας αλμυρά και γλυκά εδέσματα. Μεγάλη ήταν η οικονομική στήριξη όλων προς το Σύλλογο παίρνοντας το περιοδικό και τα αναμνηστικά του Συλλόγου.

ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941 -44, με την διοργάνωση Δήμος Καρπενησίου. Το ‘παρών’ έδωσε ο Δήμαρχος Καρπενησίου και ανάμεσα στο κοινό μερικοί από του ζωντανούς θρύλους των ημερών εκείνων.

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Την περασμένη Κυριακή 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε, στη θέση «Λαχανόκηπος» στον Τριπόταμο Αγράφων, η εκδήλωση μνήμης για τα 201 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας και τον Σύλλογο Νέων Τριποτάμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση των στεφάνων και ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Τριποταμιτών Αιτωλ/νιας.


ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
Στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής την Τρίτη 7 Ιουνίου τιμήθηκε η μνήμη του λόγιου και ιερομόναχου Αναστάσιου του Γόρδιου στα Μεγάλα Βραγγιανά των Αγράφων, με την παρουσία πλήθους πιστών από τα Άγραφα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Την προηγουμένη, τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.