Συγκροτείται Ομάδα εργασίας

Θετικά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα απασχοληθεί με τις αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων ακινήτων των δημοτών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την προανάρτηση του Κτηματολογίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για την επανεξέταση 456 δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις οποίες ύστερα από την προανάρτηση εντοπίστηκαν τα εξής προβλήματα: Ορισμένα ακίνητα ενώ δηλώθηκαν δεν αποδόθηκαν. Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι δεν αποδόθηκαν, είτε λόγω ελλιπών στοιχείων (μη ύπαρξη τίτλου ιδιοκτησίας),είτε  γιατί αποδόθηκαν σε άλλους (Ελληνικό  Δημόσιο). Ορισμένα  ακίνητα αναφέρονται ως «αγνώστου». Ακόμη διαπιστώνεται η ύπαρξη ακινήτων που δεν ανήκουν ούτε στις εγκεκριμένες ούτε στις απορριφθείσες αιτήσεις πιθανώς λόγω μη εντοπισμού τους. Ορισμένα ακίνητα εμφανίζονται κατατετμημένα (λόγω ύπαρξης δρόμων), δίχως όμως να αποδίδεται όλη η έκταση. Ορισμένα ακίνητα έχουν πολύ μικρότερο εμβαδόν λόγω του ότι μέρος της έκτασης αποδόθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε άλλους όμορους ιδιοκτήτες.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν εκτάσεις, οι οποίες ενώ έχουν παραχωρηθεί από το δασαρχείο εμφανίζονται ανήκουσες στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν αποδίδεται σωστά το κοινό όριο μεταξύ Ευρυτανίας και Καρδίτσας (έχει καθορισθεί με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ).Επιπροσθέτως έχουν αποδοθεί στο Δήμο δρόμοι που περιλαμβάνονται στα διοικητικά όρια των προαναφερόμενων οικισμών, οι οποίοι όμως δεν έχουν ελεγχθεί από την υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αυτοί στους κατάλληλους πίνακες.

Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους (πολιτικούς μηχανικούς)  κ.κ. Κουτρομάνο Ταξιάρχη, Βονόρτα Δημήτριο, Λερογιάννη Δημήτριο και Μαντζιούτα Ιωάννη, οι οποίοι θα πρέπει συνεργαστούν με την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προσόδων και Περιουσίας του Δήμου, για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και την υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων.