Προσβάσιμο σε λίγες μέρες

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται συνεργεία του Δήμου Αγράφων με επιβλέποντα τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μάκκα, με σκοπό τη διάνοιξη μονοπατιού που θα οδηγεί στο περίφημο φαράγγι της Τρύπας Όσκλιανης.

Αρκετοί ίσως να μη το γνωρίζουν, αλλά πρόκειται για ένα μέρος που δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες σε όποιον το επισκεφτεί. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από το χωριό των Αγράφων με κατεύθυνση προς τα Επινιανά και ακολουθώντας το μονοπάτι, οι επισκέπτες θα φτάνουν με ασφάλεια στο φαράγγι της Τρύπας ‘Οσκλιανης του Αγραφιώτη ποταμού, ένα Ευρυτανικό φαράγγι με εντυπωσιακά καταρρακτάκια. Γύρω του ορθώνονται μεγάλοι κάθετοι βράχοι με πολύχρωμα εντυπωσιακά πετρώματα ενώ τα νερά που τρέχουν από ψηλά σχηματίζουν μεγάλους και μικρότερους  καταρράκτες και μία ήρεμη λιμνούλα ακριβώς μπροστά από τα βράχια. Το μονοπάτι θα είναι έτοιμο σε περίπου δέκα ημέρες.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανέφερε τα εξής για το συγκεκριμένο φαράγγι: «Ένα υπέροχο, ονειρεμένο σημείο της μάνας φύσης των Αγράφων με πανύψηλα υδροχαρή φυτά και παραμυθένια ανέγγιχτη ομορφιά που καλεί όλους να επισκεφτούν αυτήν την ήσυχη ειρηνική γωνιά και ο Δήμος Αγράφων δουλεύει συνεχώς να κάνει την πρόσβαση σε αυτόν τον τόπο πιο εύκολη κι έτσι να έχουν τη δυνατότητα όλοι να θαυμάσουν από κοντά αυτόν τον θεόμορφο τόπο!»

Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για τη βελτίωση του μονοπατιού του φαραγγιού των Επινιανών.