Ευρυτάνας εβδομάδας

10931

Ε. Για ποιους λόγους αποφασίσατε να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Καρπενησίου με τον συνδυασμό «αλλαγή πορείας 2020» ?

Α. Να ξέρετε ότι το σκέφτηκα πάρα πολύ και το συζήτησα και με την οικογένειά μου πριν πάρω την απόφαση να είμαι υποψήφια. Για έναν νέο άνθρωπο όπως εγώ, είναι υποχρέωση να προσφέρω με γνώση και συνείδηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Εάν όχι εμείς που έχουμε χρόνο μπροστά μας τότε ποιος? Με το πάθος, την όρεξη, την αγωνιστική μας διάθεση, με την διάθεση για πολλή δουλειά θα αλλάξουμε πορεία στον Δήμο ! Θα δουν οι δημότες μας νέο ήθος και ύφος στους ανθρώπους του συνδυασμού μας!

Κάτι πραγματικά ΝΕΟ από εμάς τους νέους!!!

Ε. Έχετε επιλέξει να ζήσετε και να κάνετε οικογένεια το Καρπενήσι. Η απόφασή σας αυτή οφείλεται στην αγάπη σας στην πόλη?

Α. Κοιτάξτε, όπως οι περισσότεροι γνωρίζεται γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα. Στο Καρπενήσι ήρθα 19 χρονών για να σπουδάσω. Γνώρισα τον σύζυγό μου Στέλιο Κοντοκώστα.

Αγάπησα τον τόπο όπως αγάπησα και παντρεύτηκα τον σύζυγό μου.30 χρόνια δεν τα λες και λίγα. Εδώ είναι η ζωή μου όλη. Εδώ έκανα δύο αξιόλογα παιδιά. Αγαπώ τον τόπο μου

και αφιερώνω σ ’αυτόν από πάντα αλλά και τώρα όλο μου το «είναι» !Τον γνωρίζω, γνωρίζω κάθε πρόβλημά του και είμαι έτοιμη να συνεργαστώ και να δουλέψω για να λύσουμε τα προβλήματά του.

Εμπιστεύτηκα τον τόπο μου. Εμπιστεύτηκα και αγάπησα τους ανθρώπους. Κι ελπίζω ότι με αγάπησαν κι αυτοί. Την αγάπη μου για την πόλη την έχω αποδείξει πολλές φορές. Είτε με τον σύζυγό μου, είτε ως ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους, είτε με την σύνδεσή μου με την ενορία μου και την πίστη μου στο Θεό, γιατί έχω έντονο θρησκευτικό συναίσθημα!!

Σίγουρα η απόφαση πάρθηκε γιατί είμαι άνθρωπος που γενικά μου αρέσει να δίνω ότι μπορώ από τον εαυτό μου για τον συνάνθρωπό μου!

Ε. Έχετε έντονη φιλανθρωπική δράση ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Ν.Ευρυτανίας κατά των νεοπλασματικών ασθενειών, «Αγώνας Ζωής». Πόσο σημαντικό είναι το να προσφέρεις ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους?

Α. Ο Σύλλογος είναι μέσα στην καρδιά μου. Θα πω μόνο δυο κουβέντες γιατί δεν θέλω να φανεί ότι τον χρησιμοποιώ για προεκλογικά οφέλη. Ο κόσμος έχει την ανάγκη του Συλλόγου κι εμείς του την δίνουμε απλόχερα χωρίς ανταλλάγματα. Το μόνο που θέλουμε είναι να βλέπουμε την ελπίδα στα μάτια τους και αυτό είναι το ποιο σημαντικό.

Το δεύτερο είναι ΄’ότι πολύ σύντομα θα έχουμε έτοιμο το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ να το παραδώσουμε σε όποιον το έχει ανάγκη. Το θέμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο ή το έχεις από την ώρα που γεννιέσαι  ή δεν το ‘χεις. Εγώ  όπως και η υπόλοιπη ομάδα του συλλόγου μάλλον το έχουμε.

Ανιδιοτέλεια? Ναι  και κυρίως πολλοί λίγοι άνθρωποι είναι ανιδιοτελείς ,ειδικά στις μέρες μας.

Ε. Τι ονειρεύεστε για το Καρπενήσι του αύριο?

Α. Ονειρεύομαι την πραγματικότητα. Μία τουριστική πόλη με ενεργούς πολίτες . Εγώ ήρθα στο Καρπενήσι όταν ήταν ένα μεγάλο χωριό. Όμως περνώντας τα χρόνια το Καρπενήσι μεγάλωσε, αναπτύχθηκε ,ήρθε και έμεινε κόσμος. Όμως  τα  τελευταία χρόνια η πόλη ερημώνει. Η νεολαία έφυγε και δεν βλέπω προοπτικές να γυρίζουν.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να ξανακάνουμε τον τόπο μας μεγάλο. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με απαισιοδοξία. Προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την περιβόητη οικονομική ανάπτυξη λες και η κρίση έχει μόνο οικονομική διάσταση. Έχουμε κλειστεί όλοι στο καβούκι μας και κοιτάμε μόνο το Εγώ μας.

Ας τα  αφήσουμε όλα πίσω μας, ας δείξουμε λίγο εξωστρέφεια .Ας δούμε τον συνάνθρωπό μας. Ας αγωνιστούμε όλοι για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ε. Ποιοί είναι οι στόχοι του συνδυασμού σας, στους οποίους θα πρωτοστατήσετε για να υλοποιηθούν και πιστεύεται ότι είναι άμεσης προτεραιότητας για την πόλη?

Α. Οι στόχοι του συνδυασμού αναφέρονται αναλυτικά στο φυλλάδιο που έχει τυπωθεί από τον συνδυασμό μας αλλά θα τους βρείτε και στο site μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι κυρίως θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα θέματα:

α) Ο Δημότης μας και οι ανάγκες του

β) Ο Πολιτισμός

γ)Ο Τουρισμός

Θα ήθελα όμως να επιμείνω στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πληθυσμιακής συρρίκνωσης του Δήμου. Να σταματήσουμε την φυγή των Νέων!! ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα είναι το άμεσο ζητούμενο!! Έχουμε στόχους ,ιδέες για την πραγμάτωσή τους!!

Η βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων του δήμου μας είναι το άλλο ζητούμενο.

Βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές αλλά και πραγματοποιώντας συμπληρωματικές, ευελπιστούμε να καταστήσουμε την περιοχή μας ιδανικό τόπο παραμονής των δημοτών αφενός και αφετέρου τόπο προσέλευσης επισκεπτών.