Ευρυτάνας εβδομάδας

10208

Όνομα: Ναυσικά Μήτσιου
Ετών: 19
Ιδιότητα: Φοιτήτρια Βιοχημίας, αθλήτρια
Τόπος διαμονής: Λάρισα, Καρπενήσι
Τόπος καταγωγής: Καρπενήσι


Το να συνομιλείς με έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς σου δίνει αυτόματα μια αίσθηση
αισιοδοξία για τα πράγματα. Όταν μάλιστα το άτομο αυτό έχει τον χαρακτήρα, την ενέργεια
και την αγωγή της Ναυσικάς Μήτσιου, τότε αισιοδοξία αυτή γίνεται και ελπίδα για το αύριο
που μοιραία ανήκει στα νέα αυτά παιδιά. Αφορμή για την κουβέντα μας στάθηκε η επιτυχημένη ευρυτανική εκπροσώπηση της Ναυσικάς Μήτσιου στον αγώνα «Larisa Night Run» που διοργάνωσε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Η Ναυσικά που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου 10km, τερμάτισε σε
χρόνο 00:45:16, επίδοση που της χάρισε την 3η θέση στην κατηγορία γυναικών και την 40η θέση στη γενική κατάταξη σε σύνολο 549 αθλητών. Μία εβδομάδα πριν είχε μια επίσης πολύ καλή εμφάνισή της στο Spetses Mini Marathon (κολυμβητικός αγώνας 3km και αγώνας δρόμου 5km). Η Ναυσικά είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά δεν ξεχνά ποτέ την αγάπη της για τον αθλητισμό, με τον οποίο ασχολείται από μικρή. Με τον ευγενικό τρόπο της μας μιλάει για όλα αυτά…
ΕΠ. Ναυσικά πες μου δυο λόγια για την εμπειρία σου στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου
«Larisa Night Run» 10 χιλιομέτρων και την κατάκτηση της 3ης θέσης.
ΝΜ. Αναμφισβήτητα αυτός ο αγώνας ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα . Είναι από τις πρώτες τέτοιες διοργανώσεις που συμμετέχω γι αυτό και κάθε φορά το χαίρομαι αρκετά . Η Τρίτη θέση ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα , δεν το περίμενα , πρώτα από όλα κοίταξα να ευχαριστηθώ τον αγώνα και σε συνδυασμό με την ενέργεια του κόσμου ,που ενθάρρυνε όλους τους αθλητές , κατάφερα αυτό το αποτέλεσμα .
ΕΠ. Το Spetses Mini Marathon που είχες λάβει μέρος ήταν το ‘ζέσταμα’ για το αγώνα της Λάρισας;
ΝΜ. Όσον αφορά το Spetses Mini Marathon θα το χαρακτήριζα ως μια αξέχαστη αθλητική
εμπειρία που συνδύαζε κολύμπι και τρέξιμο. Αναμφίβολα ήταν μια σπουδαία συνάντηση για όλους τους λάτρεις του αθλητισμού που μου χάρισε μοναδικές και έντονες εμπειρίες .
Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα και μετά από παρότρυνση του προπονητή μου Μάκη Τριανταφυλλου. Έκανα μια μικρή προετοιμασία πριν τον αγώνα. Κολυμπάω από μικρή αλλά με το τρέξιμο ασχολούμαι εδώ και ένα χρόνο περίπου.
ΕΠ. Από την κολύμβηση, στον χορό και στους αγώνες δρόμου. Για σένα η άθληση είναι τρόπος ζωής ή ανάγκη;
ΝΜ. Θα έλεγα ότι για μένα η άσκηση αποτελεί έναν τρόπο ζωής που στη συνέχεια έγινε ανάγκη της καθημερινότητας μου και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Καθημερινά φροντίζω να έχω μια δραστηριότητα, τρέξιμο ή χορό. Ευτυχώς η Λάρισα έχει κατάλληλες υποδομές και καιρικές συνθήκες που ευνοούν κάτι τέτοιο.
ΕΠ. Πως σε έχει επηρεάσει το οικογενειακό σου περιβάλλον σε αυτό;
ΝΜ. Η οικογένεια μου από πολύ νωρίς, μόλις από τα τέσσερά μου χρόνια μου έμαθε και με «έβαλε» σε αυτόν τον τρόπο ζωής και με στήριζε και της είμαι πέρα από ευγνώμων γι αυτό το δρόμο που μου άνοιξε.
ΕΠ. Ο χορός πως μπήκε στη ζωή σου;
ΝΜ. Μέσω της ομάδας χορού του Πανεπιστημίου, όπου μαθαίνουμε σύγχρονο χορό και είναι ότι καλλίτερο για έκφραση και ανάδειξη συναισθημάτων που μπορεί να μην ήξερες
ότι τα είχες. Μου βγάζει διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου, απ’ αυτές που έβγαιναν με τον αθλητισμό.
ΕΠ. Σήμερα σπουδάζεις στη Λάρισα σε αντικείμενο διαφορετικό από τον αθλητισμό. Τα
χρόνια της εμπειρίας σου στην κολύμβηση θεωρείς ότι σε έμαθαν να ‘γυμνάζεις’ και το μυαλό και το χαρακτήρα σου; Και σε ποιο επίπεδο;
ΝΜ. Σίγουρα μέσα από την κολύμβηση έμαθα και υιοθέτησα σπουδαίες αξίες ,όπως η πειθαρχία , η υπομονή και επιμονή στους στόχους , που στάθηκαν πολύ σημαντικές για την μετέπειτα πορεία μου στις σπουδές αλλά και με εξέλιξαν στο άτομο που είμαι σήμερα.
ΕΠ. Χαρά με τις επιτυχίες, αλλά κάποιος που ασχολείται με τον αθλητισμό βιώνει και αποτυχίες. Τι κερδίζει απ’ αυτές;
ΝΜ. Οι αποτυχίες είναι περισσότερες από επιτυχίες στον αθλητισμό και σου μαθαίνουν
περισσότερα για τον εαυτό σου και σου να μαθαίνουν πως να διαχειρίζεσαι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έτσι αποκτάς εμπειρία για το πως μπορεί να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις.
ΕΠ. Σπουδάζεις στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία, που θεωρείται μια από τις επιστήμες του μέλλοντος.
ΝΜ. Κατά την γνώμη μου, η βιοχημεία αποτελεί έναν ευρύ και πολλά υποσχόμενο κλάδο των επιστημών που σου δίνει την ευκαιρία να τον συνδυάσεις με πολλούς άλλους τομείς της κοινωνίας ανοίγοντας σου νέους ερευνητικούς ορίζοντες, γενετική, μοριακή βιολογία. Δεν ξέρω ακόμα ποια κατεύθυνση θα το ακολουθήσω, πάντως με τον αθλητισμό συνδυάζεται με το έλεγχο του αντιντόπινγκ.

3η θέση στην κατηγορία γυναικών στον αγώνα «Larisa Night Run»
Από την ηλικία των 4 ετών στις πισίνες και στον πρωταθλητισμό
Από την εμφάνιση στο φετινό Spetses Mini Marathon
‘Οι αποτυχίες … σου μαθαίνουν περισσότερα για τον εαυτό σου’