Ευρυτάνας εβδομάδας

11389

Όνομα: Κωνσταντίνος Νάσιος

Ιδιότητα: Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ψητοπωλείο ‘Ψηλός’

Τόπος διαμονής: Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας

Τόπος καταγωγής: Δομιανοί Ευρυτανίας

Αγαπημένο σημείο στην Ευρυτανία: Η περιοχή  ‘Ρουφάρι’ στους Δομιανούς

Άλλος ένας επιτυχημένος Ευρυτανίας στη στήλη του ‘Ευρυτάνα της εβδομάδας’, που κατάφερε με αγώνα και σκληρή δουλειά  να ξεχωρίσει και να τα καταφέρει. Ο κ. Κωνσταντίνος Νάσιος εκπροσωπεί και αυτός, αυτή τη μοναδική ‘ράτσα’ των Ευρυτάνων που από την ‘φτωχή’ Ευρυτανία, αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή και τα κατάφεραν. Μας μιλά για αυτά τα 40 χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και τις αναμνήσεις από τους Δομιανούς.

ΕΠ. κ. Νάσιε σήμερα είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ποια ήταν όμως η διαδρομή σας έως σήμερα;

ΚΝ. Γεννήθηκα το 1956 στους Δομιανούς, και έμεινα εκεί έως τα πρώτα μου χρόνια. Ήμουν πολύ μικρός όταν έφυγα απ’ το χωριό, περίπου στο δημοτικό. Εκείνη την περίοδο εγκατασταθήκαμε στην πόλη του Καρπενησίου για τρία χρόνια περίπου και αργότερα άλλα τρία στην Λαμία. Ακολούθησα την αδερφή μου με την προοπτική να βρω μια καλύτερη τύχη. Τελειώνοντας το σχολείο πήγα φαντάρος και γύρισα στα Καμένα Βούρλα. Περίπου 23 χρόνων άνοιξα το πρώτο μου μαγαζί fast food. Από τότε και έως σήμερα ζω, έκανα οικογένεια και εργάζομαι στα Καμένα Βούρλα, με τη διαφορά ότι τα τελευταία χρόνια άνοιξα το ψητοπωλείο.

ΕΠ. Ποια είναι η ταυτότητα του καταστήματός σας;

ΚΝ. Έχουμε ένα πολύ καλά οργανωμένο και άρτιο ψητοπωλείο, στο κέντρο και παραλιακά στα Καμένα Βούρλα, που έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη του κόσμου. Παραμένουμε μια οικογενειακή επιχείρηση και τα τρία μου παιδιά, Βασιλική, Σωτηρία και Νίκος, συνεχίζουν μαζί μας την οικογενειακή παράδοση όλων αυτών των ετών.

ΕΠ. Παρόλο που κατάγεστε από ένα φτωχό μέρος, πώς νιώθετε που σήμερα τα καταφέρατε κ έχετε πετύχει στον επαγγελματικό σας τομέα;

ΚΝ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόπο και μόχθο. Σίγουρα κουράστηκα για να τα καταφέρω, γιατί στη ζωή τίποτα δε σου χαρίζεται. Πρέπει να προσπαθήσεις και να παλέψεις γι’ αυτό που αγαπάς και στο τέλος οι προσπάθειές σου θα ανταμειφθούν.

ΕΠ. Μετά από τόσα χρόνια που λείπετε από την Ευρυτανία θεωρείτε ότι κουβαλάτε ακόμα την ‘ορεσίβια’ ιδιοσυγκρασία;;

ΚΝ. Ναι, φυσικά. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι την καταγωγή μου την κουβαλάω μέσα μου όπως κάθε άνθρωπος, παρόλο ότι ζώ δίπλα στη θάλασσα. Κουβαλάω τις εικόνες του χωριού μου, των παιδικών μου χρόνων. Αυτό που θυμάμαι καμιά φορά είναι η ανάμνηση του πατέρα μου, και οι στιγμές που περνούσα μαζί του στο χωριό, στην περιοχή ‘Ρουφάρι’ όπου δίπλα περνούσε ο Μέγδοβας ο ποταμός. Παρόλο που έζησα κάποια φτωχικά χρόνια εκείνες τις αναμνήσεις τις αναπολώ και θυμάμαι με χαρά εκείνα τα χρόνια και όχι με την αίσθηση της στέρησης.

ΕΠ. Έχετε κρατήσει επαφές με το χωριό;

ΚΝ. Επισκέπτομαι τον τόπο μου αρκετά συχνά μιας και ζουν ακόμα εκεί οι γονείς μου. Στα παιδιά μου επίσης αρέσει να επισκέπτονται το χωριό, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

ΕΠ. Όταν βρίσκεστε στη θάλασσα σας λείπει κάτι από την αίσθηση που νιώθετε όταν είστε  στο βουνό;

ΚΝ. Όχι δεν μου λείπει κάτι. Γεγονός είναι ότι ζω αρκετά χρόνια δίπλα στη θάλασσα. Εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου, έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου έχω συνηθίσει σ ένα διαφορετικό τρόπο ζωής απ’  ότι αν βρισκόμουν στο χωριό μου.

ΕΠ. Τα Καμένα Βούρλα είναι ένα θέρετρο, με σταθερούς επισκέπτες και ανερχόμενο ιαματικό τουρισμό. Όταν επισκέπτεστε το Καρπενήσι που είναι επίσης ένα τουριστικό μέρος, τι έχετε να πείτε για την ανάπτυξη σήμερα στην περιοχή;

ΚΝ. Στο Καρπενήσι θα τολμούσα να πω ότι έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Παρά ταύτα  έχει αρκετούς καλούς επιχειρηματίες που φροντίζουν και αναδεικνύουν τον τόπο μέσα από τα ξενοδοχεία τους, τα παραδοσιακά προιόντα τους και τα μαγαζιά τους. Τα χωριά απ’ την άλλη είναι ερημωμένα από κόσμο.

ΕΠ. Σε όλη αυτή τη σταδιοδρομία που έχετε ‘’διανύσει’’ θα ήθελα να μου ξεχωρίσετε τους σταθμούς της

ΚΝ. Οπωσδήποτε ήταν οι ημερομηνίες που άνοιξα το πρώτο μου μαγαζί και μετά επεκτάθηκα και στο δεύτερο.

 Το ψητοπωλείο ‘Ψηλός’ στην παραλία των Καμένων Βούρλων

Όλη η οικογένεια εν δράση…

Ο κ. Κώστας με την κόρη του Σωτηρία

Αναμνήσεις από τους Δομιανούς του ‘70

Οι γονείς Βασίλης και Βασιλική Νάσιου