Ονόματα: Αργύρης & Κωνσταντίνος Γερονίκος

Ιδιότητα: Ιδιοκτήτες της Εταιρείας Γερονίκος, κατασκευών αλουμινίου και μετάλλου

Έτος ίδρυσης: 1984

Έδρα: Λογγίτσι Βούλπης Ευρυτανίας

Υποκατάστημα: Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας

 Η συμμετοχή της Εταιρείας Γερονίκος στο 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» ήταν η αφορμή για να βρίσκονται οι ιδιοκτήτες της σήμερα στη στήλη του Ευρυτάνα της εβδομάδας. Η εργατικότητα, η συνέπεια, η ταπεινότητα, η ευγένεια, το μεράκι, αυτών των δύο συντοπιτών μας, είναι στ’ αλήθεια ο πραγματικός λόγος. Αλήθεια επίσης είναι ότι από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίζεις, ο Αργύρης και ο Κωνσταντίνος σε κερδίζουν με όλα τα παραπάνω από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμα δεις την εξαιρετική δουλεία τους. Φυσικά το ότι παρέμειναν στην Ευρυτανία, ζουν, εργάζονται και δίνουν τον ‘αγώνα’ τους καθημερινά και μέχρι σήμερα τα έχουν καταφέρει περίφημα, είναι ένας επίσης λόγος. Ας τους γνωρίσουμε…

ΕΠ. Η εταιρία σας δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών αλουμινίου και μετάλλου από το 1984. Πείτε μας λίγα λόγια για την ίδρυση της εταιρείας σας.

ΑΓ. Η επιχείρηση «Γερονίκος» ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 από τον  πατέρα μας, τον Δημήτριο Γερονίκο, ο οποίος είναι ενεργός μέχρι και σήμερα. Λειτούργησε σαν ατομική επιχείρηση στον χώρο των σιδηροκατασκευών για 20 περίπου χρόνια. Τα τελευταία 12-13 χρόνια έχουμε αναλάβει εμείς την επιχείρηση, την οποία έχουμε επεκτείνει δυναμικά στον χώρο του αλουμινίου. Η επιχείρηση έχει ανανεωθεί με σύγχρονο εξοπλισμό, καινούρια τεχνογνωσία και νέες εγκαταστάσεις. Η δυναμική της επιχείρησης τα τελευταία δύο χρόνια ενισχύθηκε με τη δημιουργία Έκθεσης Αλουμινίου σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου. Ο άριστος εξοπλισμός της επιχείρησης σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των κατασκευών καταφέρνει να κερδίζει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πελατών. Επίσης η εταιρεία μας έχει περάσει τεχνικό έλεγχο F.P.C και είναι πιστοποιημένος κατασκευαστής με σήμανση CE.

ΕΠ. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για δύο νέους ανθρώπους, που ζουν σε ένα μικρό τόπο να καταφέρουν να καθιερωθούν επαγγελματικά;

ΚΓ. Η αλήθεια είναι ότι δύο νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα αποφασίσουν να κάνουν ένα τέτοιο ξεκίνημα σε έναν τόπο σαν την Ευρυτανία αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, όπως είναι το περιορισμένο πελατολόγιο ή η αρκετά μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την αγορά. Είναι απαραίτητο να γίνεται σωστή πρόβλεψη των υλικών, ούτως ώστε να είναι επαρκή για την υλοποίηση ενός οποιοδήποτε έργου. Ένας λανθασμένος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια χρόνου και χρήματος. Από την άλλη όμως, έχει ένα βασικό πλεονέκτημα. Το ότι είναι ένας μικρός νομός, δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο ο οποίος εργάζεται σκληρά, με επαγγελματισμό και είναι ειλικρινής με τους πελάτες να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει από τους συναδέλφους του. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το μυστικό το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική καταξίωση σε έναν τόπο σαν την Ευρυτανία.

ΕΠ. Ένας ‘φτωχός’  δήμος όπως ο Δήμος Αγράφων, έχει προοπτικές για τους νέους ανθρώπους;

ΑΓ. Την τελευταία δεκαετία η περιοχή ερημώνει με μεγάλη ταχύτητα και οι προοπτικές για τους νέους ανθρώπους δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει δείξει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε και δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε ότι αν κάποια στιγμή υπάρξει έστω και μία πολύ μικρή αξιοποίηση των υπαρχόντων φυσικών πόρων της περιοχής, θα γίνει άμεσα εμφανής στο μεγαλύτερο μέρος του δημοτών, καθώς λόγω του λιγοστού πληθυσμού θα μπορέσουν να αναδειχθούν με ευκολία οποιεσδήποτε αλλαγές. Ελπίζουμε στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων και ευελπιστούμε ότι θα μεριμνήσει για τον τόπο μας και τις ανάγκες του.

ΕΠ. Έχετε επεκτείνει τις δραστηριότητες σας και εκτός νόμου. Πείτε μας δύο λόγια σχετικά.

ΚΓ. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της επιχείρησης δραστηριοποιούμαστε πολύ έντονα στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως προαναφέρθηκε, πριν ενάμιση χρόνο περίπου δημιουργήσαμε την Έκθεση Αλουμινίου «Γερονίκος» στην πόλη του Αγρινίου. Ο στόχος μας ήταν να επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται άμεσα. Μετά τη δημιουργία της έκθεσης η δυναμική της επιχείρησης ενισχύθηκε και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές εκτός των δύο νομών.

ΕΠ. Τι αποκομίσατε από την συμμετοχή σας στο 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» ;  Πείτε μας δύο λόγια για το περιεχόμενο της.

ΚΓ. Πρόκειται για ένα συνέδριο, ο τίτλος του οποίου είναι: 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές»- «Έκθεση και Βραβεία Αρχιτεκτονικού Έργου με Κατασκευές Αλουμινίου». Παρακολουθούμε πολύ συχνά συνέδρια, σεμινάρια και εκθέσεις και γενικότερα φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο. Στο συγκεκριμένο συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με καταξιωμένους επιχειρηματίες του κλάδου, να ενημερωθούμε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο του αλουμινίου και γενικότερα να λάβουμε βαθύτερες γνώσεις για τον κόσμο των επιχειρήσεων.

ΕΠ. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

ΑΓ. Θα ήταν καλύτερο να μείνουμε στο παρόν για τώρα. Υπάρχουν βέβαια σχέδια και φιλοδοξίες τα οποία δεν σταματούν εδώ. Ευχόμενοι να έχουμε την υγεία μας και με τη βοήθεια του Θεού πορευόμαστε προς τον στόχο.