Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , σε συνέχεια της επίσκεψης της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Αγράφων. 

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει: 

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δυσπρόσιτων περιοχών είναι η δύσκολη πρόσβασή τους σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έτσι ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μας η επίσκεψη στον Δήμο Αγράφων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γιατί αυτό το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μια δική του πρωτοβουλία και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ <<Αναγέννηση & Πρόοδος >>, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Μια πολυπληθής ομάδα νοσηλευτών και ιατρών όλων των ειδικοτήτων πραγματοποίησαν περισσότερες απο 1000 εξετάσεις σε περίπου 350 δημότες μας που προσήλθαν στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σε αυτή τη δύσκολη υγειονομικά αλλά και οικονομικά συγκυρία, τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές και άξιες συγχαρητηρίων ειδικά σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασής τους  και λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, σε δομές υγείας.

Ο στόχος του προγράμματος ,που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σίγουρα πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Συγκινητική ήταν όμως και η προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας, οι οποίοι με μοναδικό κίνητρο το συναίσθημα της αλληλεγγύης,  προσήλθαν,  θέλοντας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξεύρεσης αίματος.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!»