Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για την έξοδο των εκδρομέων αλλά και για τον εορτασμό της επετείου προβλέπονται για το τριήμερο 26 έως και 28 Οκτωβρίου 2019 σε όλη τη χώρα.  Οι βοριάδες που θα πνέουν στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ το Σαββατοκύριακο ενώ την Δευτέρα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Αναλυτικά ο καιρός:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019:
Γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με επικράτηση ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές και θα φτάσει τους 25 βαθμούς στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα , τους 26 στα δυτικά και νότια και έως τους 23-24 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019:
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις στη δυτική – νοτιοδυτική Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019:

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνειες. Τοπικά αραιές νεφώσεις στη δυτική – κεντρική και νότια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Πιθανότητα λίγων βροχοπτώσεων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές – μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 21-23 βαθμούς στα βόρεια , έως τους 23-24 βαθμούς στα δυτικά και κεντρικά τμήματα και έως τους 20-23 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Γεμάτο κόσμο το Καρπενήσι»

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή, έχουν μεγάλη ζήτηση για το τριήμερο της Εθνικής Επετείου (26-27-28/10/2019).