Η ένταξη των αγραφιώτικων περιοχών στα “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ” είναι πλέον γεγονός. Ύστερα από παρέμβαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι κατόπιν αποφάσεως του Υφυπουργού κ. Αμυρά, το αίτημά μας έγινε δεκτό και τα βουνά των Αγράφων, 94.42 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι από τις πρώτες περιοχές που μπαίνουν σε αυτή τη μεταρρύθμιση με τον τίτλο “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”.

Ειδικότερα, απαγορεύεται σε αυτές τις περιοχές η διάνοιξη νέων δρόμων και η δημιουργία άλλων τεχνητών επεμβάσεων που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον υπάγονται και σε καθεστώς υψηλής προστασίας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου πολίτες, Φορείς και Αρχές, σύσσωμοι αντιδρούν στην επικείμενη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ σε όλες τις βουνοκορφές, η ένταξη των Αγράφων στα “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ” είναι μια μεγάλη νίκη των πολιτών και της φύσης!

Θερμές ευχαριστίες στον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά, το Τμήμα Βιολογικών Ερευνών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και όλους όσους υπήρξαν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα.