Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και το … eTwinning.

3804

Παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το eTwinning και την αδελφοποίηση του 3ου Δημοτικού με σχολείο της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση του  νέου προγράμματος ERASMUS+ του σχολείου αλλά και η αδελφοποίησή του με την Ακαδημία Σωκράτους με έδρα το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μια ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση έργων των μαθητών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, όπου οι μικροί καλλιτέχνες απέδωσαν ο καθένας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο την εικόνα που διατηρούν οι ίδιοι για τις ξένες γλώσσες. Σημαντική ήταν και παρουσία της πρέσβειρας του νομού Ευρυτανίας για το eTwinning κας Ρέλλια, η οποία ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την νέα αυτή Ευρωπαϊκή δράση. Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου κα Κονιαβίτη και η κα Γκαρίλα.

Τι είναι όμως το eTwinning;

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει  την ευκαιρία στους Ευρωπαίους μαθητές και μαθήτριες  να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες. Όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές και μαθήτριες μέσω της δράσης eTwinning έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να συμμετάσχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με κάποιο σχολείο από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. H δράση αυτή δίνει ακόμη την δυνατότητα στους μαθητές διαφορετικών κρατών  να γνωρίσουν την κουλτούρα του σχολείου και της οικογένειας ο ένας του άλλου, να εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και το σημαντικότερο είναι ότι αποβλέπει στην βελτίωση της παιδαγωγικής διαδικασίας μέσα από ένα καινοτόμο διαδικτυακό  τρόπο.