Για πρώτη φορά στον Νομό Ευρυτανίας βρέθηκε το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων, την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Η ομάδα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκο Σουλιώτη και την Αντιδήμαρχο Σοφία Ζαλοκώστα με στόχο τη διασύνδεση και δικτύωση με τον Δήμο Καρπενησίου, επιδιώκοντας την χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής σε θέματα που αφορούν το πρόβλημα των εξαρτήσεων αλλά και τις προοπτικές παρέμβασης και κινητοποίησης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στον τομέα αυτό, ενώ παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δραστηριοποίηση ενός φορέα ψυχοκοινωνικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στον Νομό Ευρυτανίας, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης συνομίλησαν με τις εργαζόμενες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για την προοπτική κοινών δράσεων παρέμβασης και ενημέρωσης προς τους πολίτες στο πλαίσιο της έναρξης μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας του Φορέα με τον Δήμο. Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση συμφωνήθηκε από κοινού η αναγκαιότητα της τοπικής κοινωνίας για ενδυνάμωση, ενημέρωση και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.  

Οι νέες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.