Τιμώμενη περιοχή, ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 8η EXPOTROF- The Greek Fine Food Exhibition.

Η έκθεση που διεξήχθη στο MEC Παιανίας από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μετά από δύο χρόνιας απουσίας λόγω της COVID-19, στέφθηκε από επιτυχία, καθώς συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου την πρώτη μέρα της έκθεσης παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου και των Περιφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανού, Αττικής κ. Πατούλη και Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τους Αντιπεριφερειάρχεις Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κ. Κατερίνα Καλαντζή και Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Βαγγέλη Κούκουζα. Η τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 20η Φεβρουαρίου, ήταν αφιερωμένη στην Γαστρονομία της Στερεάς Ελλάδας, και παρουσιάστηκαν γαστρονομικά δρώμενα υπό την επίβλεψη του chef Κώστα Μπουγιούρη, παρασκευάστηκαν πιάτα με υλικά της Στερεάς Ελλάδας, ενώ την δράση προλόγισε και παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαντζή.

Στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της ΠΣΤΕ συντονίστηκε επιχειρηματική αποστολή  25 επιχειρήσεων μεταξύ αυτών και δύο επιχειρήσεις από την Π.Ε. Ευρυτανίας, τον μελισσοπαραγωγό του “Ορεινό” Μέλι Ελάτης κ. Καρατσίκη και τον εκπρόσωπο της πεστροφοτροφείας “Fresko” κ. Μπακατσιά, ενώ οι Ευρυτάνες παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία και την ποιότητα των προϊόντων τους μέσα από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν.