Με μια ανακοίνωση — ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Αγράφων για την αποχή της αντιπολίτευσης από την 2η τακτική συνεδρίαση, δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου την 17 – 01 – 2023, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, Θεόδωρος Μπαμπαλής εκθέτει τους λόγους αποχής της ομάδας του. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Απέχουμε από την σημερινή (Δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποφυγή διεξαγωγής κανονικής συνεδρίασης (Δια ζώσης) εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής αρχής! 

Η Δημοτική αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την διεξαγωγή κανονικών (Δια ζώσης)

συνεδριάσεων του σώματος, ώστε να αποτρέψουν την παρουσία μας και να απαλλαγούν από “ενοχλητικές” ερωτήσεις και διευκρινήσεις, στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να απαντήσουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας!

Γίνεται  εκμετάλλευση της δυνατότητας που παρέχει η νομοθεσία για τις συνεδριάσεις του σώματος:

α)  Είτε Δια περιφοράς 

β)  Είτε με τηλεδιάσκεψη 

γ)  Είτε Δια ζώσης 

δ)  Είτε με μικτό τρόπο Δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. 

Επιλέγουν “κατά πώς και όταν” τους βολεύει τις Δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποφύγουν όσα προανέφερα και μας καλούν να ψηφίσουμε, υπέρ, κατά ή λευκό επί των εισηγήσεων, χωρίς διάλογο, προτάσεις και διευκρινήσεις στα θέματα!

Επιπροσθέτως καμία συνεδρίαση έως τώρα και για 3,5 Χρόνια δεν έχει μεταδοθεί απευθείας, ενώ υπάρχει ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός (κάμερες και μικρόφωνα) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου!

Αυτό γίνεται ώστε να μην φαίνεται η αδυναμία και η ανεπάρκεια του Δημάρχου και των μελών της Δημοτικής αρχής, ως προς τα θέματα που συζητούνται!

1.  Επειδή ο Δήμος Αγράφων έχει σοβαρά προβλήματα και ζητήματα προς αντιμετώπιση και τα οποία πρέπει να αναδεικνύονται και να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο κανονικά και όχι με  sms, email  και με φωτογραφίες στο Facebook!

 2. Επειδή οι Δημότες δικαιούνται να έχουν Δημοτικό Συμβούλιο κανονικό, όπως το ψήφισαν στις Δημοτικές εκλογές το 2019, το οποίο να συνεδριάζει κανονικά και να παίρνει αποφάσεις ως κυρίαρχο πολιτικό όργανο του Δήμου Αγράφων, μέσα από ανοιχτές Δημοκρατικές Διαδικασίες!

 3. Επειδή η Πολιτεία ετοιμάζεται να επαναφέρει τις αρμοδιότητες που αφαίρεσε από τα Δημοτικά Συμβούλια και μετέφερε στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων μετά τις  εκλογές το καλοκαίρι του 2019 με τις διατάξεις των νόμων 4623 — 2019 και 4625 — 2019 με τις οποίες αναθεωρήθηκε ο νόμος 4555 — 2018 της απλής αναλογικής. 

Μετά την απόφαση 2377 — 2022 της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας,  είναι υποχρεωτική από την Κυβέρνηση η εναρμόνιση της νομοθεσίας και η προσαρμογή της στην απόφαση αυτή!

4. Επειδή βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο  (4ο) της Δημοτικής θητείας και σε 8 – 9 μήνες έχουμε Δημοτικές εκλογές!

5. Επειδή εξαντλήθηκε όλο το “φάσμα και το ρεπερτόριο” της φωτογράφισης και των σχολίων του Δήμου Αγράφων στο Facebook και δεν έχει μείνει κάτι ακάλυπτο σε όλο το ζωικό βασίλειο, το φυσικό περιβάλλον και γενικότερα σε όλους τους τομείς, ας ασχοληθούν λίγο και με τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών, έστω και τον τελευταίο χρόνο μέχρι τις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023!

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους ακόμα καλείται η Δημοτική αρχή του Δήμου μας να συνετιστεί και να πράξει αυτό που κάνουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας!

Δηλαδή το αυτονόητο:

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑ ΖΏΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΈΣ, ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους τους συμπατριώτες μας!»