Γράφει ο Ηλίας Παπουτσόπουλος, πρώην Δήμαρχος Φουρνάς

Οι παροιμίες και τα αποφθέγματα του λαού περικλείουν στο νόημά τους, με αρκετά χαρακτηριστικό τρόπο, τα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Κοινωνία μας. Δυστυχώς και για την περιοχή μας – πρώην Δήμος Φουρνάς – η κατάσταση για τους εναπομείναντες κατοίκους μόνιμους και απόδημους, χειροτερεύει και δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα που είναι πολλά και παρουσιάστηκαν άμεσα με την κατάργηση τον Δήμου μας.

Καλό θα είναι κατά την άποψή μου αυτά να επισημαίνονται και να διορθώνονται από τουςκαθ’ ύλην αρμόδιους και εκλεγμένου ς από το λαό, πράγμα  που είναι απαραίτητο λογικό και νόμιμο.

Συμβαίνει όμως οι αρμόδιοι που εκλέγονται από το λαό να μην αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους πουαπορρέουν από την εκλογή τους οπότετα πράγματα χειροτερεύουν όχι μόνο για τους εναπομείναντες χωριανούς μας αλλά και για τους απόδημους.

Είναι πολλά τα προβλήματα για τα οποία θα φροντίσουμε όσοι από εμάς ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας να αναδείξουμε με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με την διαμαρτυρία των κατοίκων των χωριών μας. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το απαράδεκτο ατόπημα που έγινε με τις ευλογίες τουΔήμου και την συναίνεση των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας δυστυχώς χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι, αλλά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας απ’ ότι προσωπικά γνωρίζω.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι ως Δήμος Φουρνάς παλαιότερα στηρίξαμε με το παραπάνω την συγκοινωνία μας προς Λαμία καθ’ ότι αρκετοί Δημότες μας τότε και σήμερα διαμένουν στη Φθιώτιδα και για όσους δεν γνωρίζουν αριθμού περισσότερους των 2.000 ατόμων.

Η επικοινωνία των χωριών μας Φουρνά Κλειτσού και Βράχας μετην πόλη της Λαμίας όχι μόνο ήταν καιείναι αναγκαία αλλά θα έλεγα απαραίτητη και επιτακτική.

Ασφαλώς δεν παραλείπω να επισημάνω ότι το επιβατικό κοινό μειώθηκε και ως εκ τούτου μειώθηκαν και τα δρομολόγια που καθορίζονταν από το ΚΤΕΛ Καρπενησίου. Έτσι τελευταία είχαμε δρομολόγια προς Λαμία κάθε Δευτέρα και τούς καλοκαιρινούς μήνες Δευτέρα και Παρασκευή. Το ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο λοιπόν πουσυνέβη με την παρέμβαση και τις ευλογίες τουΔήμου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας έχει ως ακολούθως.

Να επισημάνουμε πρωτίστως ότι το πρόγραμμα αυτόεφαρμόστηκε για ένα διάστημα έως τον περασμένο Ιούνιο δημιουργώντας έντονες διαμαρτυρίες και δυστυχώς συνεχίζεται και από τον περασμένο Οκτώβριο έως στις μέρες μας.

Εκ μέρους κατοίκων των χωριών μας.