Προσλήψεις προγραμματίζει να υλοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου για τα έτη 2022 έως 2024 μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών, ώστε να καλύψει σημαντικές του ανάγκες.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, προτείνει, συμπληρωματικά, για τα έτη 2022 έως 2024, ήτοι για δύο (2) χρόνια, την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού μέσω του ανωτέρω προγράμματος του ΟΑΕΔ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων με τις εξής ειδικότητες:

1. Ένας (1) εργάτης ΥΕ Γενικών Καθηκόντων,

2. ένας (1) ΔΕ Τεχνιτών Ξυλουργών,

3. ένας (1) ΔΕ ή ΥΕ Οδηγός Γ’ ή Δ’ Κατηγορίας, ο οδηγός θα πρέπει να έχει Π.Ε.Ι., και ενεργή κάρτα ηλεκτρονικού ταχογράφου,

4. ένας (1) ΥΕ Βοηθών Ελαιοχρωματιστών και

5. ένας (1) ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού Σιδηρουργικών εργασιών.

Σε σχέση με το ποσοστό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, βεβαιώνεται ότι υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις για τις ανωτέρω προσλήψεις και ανάλογα θα εγγραφούν και στον προϋπολογισμό των επόμενων ετών 2023 και 2024 με το συνολικό ποσό που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης.