«Η προσπάθεια για διεκδίκηση πόρων είναι διαρκής και κάθε φορά αποτελεί μια νέα πρόκληση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου για τη γνωστοποίηση χρηματοδότησης 1,9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Έπειτα από αίτημά μας, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε νέα χρηματοδότηση ύψους 1.941.390,92 € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση».

Ο τίτλος του έργου είναι «Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υπαίθριων χώρων του Δήμου Καρπενησίου» και αποτελείται από τέσσερα υποέργα:

  1. «Προμήθεια και Τοποθέτηση εξοπλισμού για την ανάπλαση και αναβάθμιση 33 Παιδικών Χαρών του Δήμου Καρπενησίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.098.021,92 €.
  2. «Αναβάθμιση αξιοποίηση Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου, συγκεκριμένα ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 7×7, νέου γηπέδου μπάσκετ και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου καθώς επίσης και κατασκευή γηπέδου 3×3 στον Προυσό», συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 €.
  3. «Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης πληθυσμού για την πράξη με τίτλο «Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υπαίθριων χώρων του Δήμου Καρπενησίου», συνολικού προϋπολογισμού 37.200,00 €».