Την έγκρισή της έδωσε η Οικονομική Επιτροπή Καρπενησίου για την υποβολή αίτησης, με σκοπό την ένταξη του Δήμου Καρπενησίου στη Δράση: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2023-2024.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε) προς τους φορείς για την ένταξή τους στο μητρώο φορέων / δομών για τη δράση, αλλά και την επιτυχή πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για το Δήμο Καρπενησίου, κατά την προηγούμενη πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. Η δράση στοχεύει στη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των παιδιών και ιδίως των παιδιών σε ανάγκη, σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 341.200.000€ και θα καλυφθεί από πιστώσεις που αφορούν στο εθνικό ΠΔΕ και συγχρηματοδοτούμενο σκέλος (ύψους 291.200.000€) και από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ύψους 50.000.000€).​