Καταγγελία των ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

1438

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, καταγγελία δέχτηκε ο Διευθυντής για την άρνησή του να αποδεχτεί την παραίτηση αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας αντίστοιχα, επιλέγοντας ουσιαστικά ο ίδιος ποιος θα είναι αιρετός στο κάθε ΠΥΣΔΕ τονίζουν οι ΕΛΜΕ.
Οι παραπάνω ΕΛΜΕ κατηγορούν τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι αυθαιρετεί και νομοθετεί. Κάνουν, επίσης, λόγο για στοχοποίηση συγκεκριμένων συνδικαλιστών αλλά και για εμπάθεια προς το πρόσωπό τους από τον Διευθυντή. Οι ίδιοι αναφέρουν μεταξύ άλλων: ‘’Πουθενά στη νομοθεσία δεν αναφέρεται ότι απαγορεύεται η … παραίτηση. Πουθενά στη νομοθεσία δεν επιβάλλεται στις παρατάξεις που εκλέγουν αιρετό ποιον θα ορίσουν αυτές να τις εκπροσωπεί….Τόσα χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή δεν είχε διαβάσει το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας; Πότε στο παρελθόν είχε ζητήσει «αναλυτικά» τους λόγους παραίτησης; Αλλά ποια «νομιμότητα»; Ο Περιφερειακός Διευθυντής αναγνωρίζει τη διαφορά της λέξης «αντικατάσταση» και της λέξης «παραίτηση»;…Εκτός και αν στοχοποιούν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Εκτός και αν η εμπάθεια «ρέει» άφθονη…’’.
Τέλος, οι ΕΛΜΕ καλούν τον Περιφερειακό Διευθυντή να πάρει πίσω την απόφασή του, να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις και να ασχοληθεί με τα της «υπηρεσίας» του. Καλούν επίσης, το υπουργείο να σταματήσει τις αυθαιρεσίες του υφισταμένου του, αλλά και την ΟΛΜΕ να καταδικάσει τις παρεμβάσεις του Περιφερειακού Διευθυντή.