Έγκριση έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου η συζήτηση του θέματος της κατεπείγουσας δια περιφοράς – εξ αποστάσεως συνεδρίασης.

Το θέμα αφορούσε στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού εσόδων –εξόδων έτους 2022 και το ΔΣ δέχεται τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επ’ αυτών, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό του θέματος.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διότι κρίθηκε άμεση και επιτακτική η ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έτους 2022 για την εγγραφή της επιχορήγησης του Δήμου Καρπενησίου ποσού 57.810,00ευρώ από τον τηρούμενο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμό τουΥπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της ρευστότητας και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών εξαιτίας της επιβάρυνσης των Δήμων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Δεδομένης της έκδοσης της σχετικήςΥπουργικής Απόφασης στις 22 Δεκεμβρίου 2022, έπρεπε να ληφθεί άμεσα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή και την εγγραφή του σχετικού ποσού στον τρέχοντα προϋπολογισμό έτους 2022. Επιπλέον, έπρεπε άμεσα να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εγγραφή ποσών που αφορούν την λογιστική τακτοποίηση κρατήσεων μισθοδοσίας προσωπικού έτους 2022, δεδομένου του κλεισίματος της χρονιάς και δοθέντος του γεγονότος ότι η λογιστική τακτοποίηση έλαβε χώρα την 27 Δεκεμβρίου 2022.