Η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η ειδική εκλογική αποζημίωση τα θέματα

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 18η Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Δύο ήταν τα θέματα για τα οποία ήταν σημαντικό να ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Αυτά αφορούσαν την αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων οικ. έτους 2023 και την κατανομή για την Ειδική Εκλογική Αποζημίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα κρίθηκε κατεπείγουσα η δια περιφοράς λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για τηναναμόρφωση των κωδικών καυσίμων του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι απαιτείταιεπιπλέον πίστωση για την κάλυψη των αναγκών για την κυκλοφορία των οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, χωρίς αυτή η αναμόρφωση να επιφέρει οποιαδήποτε υπέρβαση στα λίτρα και στο συνολικό ποσό της σύμβασης.

Επιπλέον η κατανομή για την Ειδική Εκλογική Αποζημίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών έγινε μεταγενέστερα από την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει η αποδοχή του ποσού και η ενίσχυση του κωδικού του προϋπολογισμού, σε κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση για να προβεί άμεσα η υπηρεσία στην καταβολή του ποσού στους υπαλλήλους.