ΚΛΕΙΣΤΟ για 9 μήνες το κολυμβητήριο. Επιστολή ‘φωτιά’ για τις ευθύνες του Δήμου από τον ΚΟΚ

1766

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

“Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, ένα έργο που όλοι περιμέναμε και στηρίξαμε ώστε να σταματήσει πια αυτό το μόνιμο άγχος της λειτουργίας ή μη του κολυμβητηρίου, θα κατέληγε σε κολυμβητική υποβάθμιση καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Δημάρχου, όσο και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου, το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό μέχρι σήμερα.

Όλοι περιμέναμε πως ένα τόσο σημαντικό έργο για το Δήμο δεν θα αφεθεί στη μοίρα του, αφήνοντας εκτός νερού παιδιά, ενήλικες, αθλητές και χωρίς εισόδημα τους 7 εργαζόμενους για 9 και πλέον μήνες. Η ενημέρωση από το Δήμο ελλιπής έως ανύπαρκτη χωρίς ουσιαστικές και επίσημες απαντήσεις. Χαρακτηριστική δε ήταν η αργοπορία στην εξέταση των αιτημάτων της αναδόχου εταιρείας, που ήταν κρίσιμα για την εκτέλεση του έργου, αφού αίτημα που κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2023, έφτασε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέλος Μαΐου, 10 μόλις μέρες πριν τη λήξη της σύμβασης.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η αργοπορία στην εξεύρεση πόρων για την αντικατάσταση των φίλτρων της πισίνας, ένα πρόβλημα που η Δημοτική Αρχή γνώριζε για περισσότερο από 1,5 χρόνο και το οποίο αποτελούσε σχεδόν προαπαιτούμενο για τη σωστή λειτουργία της ενεργειακής αναβάθμισης. Να σημειώσουμε πως η σύμβαση για τα φίλτρα υπογράφτηκε μόλις χθες!!!

Στο μεταξύ ο Όμιλος μας, στηριζόμενος στο αρχικό πλάνο εργασιών αποφασίζει με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τη μετακίνηση των αθλητών στη Λαμία, το οποίο απαιτούσε τόσο από τους γονείς όσο και από το Όμιλο τεράστια οικονομική δαπάνη, με την προοπτική ότι θα έδινε κίνητρο στα παιδιά μας, να μην εγκαταλείψουν το άθλημά τους και την παρέα τους. Προφανώς και δεν υπηρχε καμία πρόθεση στήριξης αυτής της προσπάθειας απο την πλευρά του Δήμου.

Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν κουβέντες που γίνονται στους διαδρόμους πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο είναι πολλά και η λειτουργία του κρίνεται αβέβαιη.

Σε μία πόλη που συνεχώς συρρικνώνεται η απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή για τη σωστή λειτουργία μίας αθλητικής εγκατάστασης κρίνεται το λιγότερο απαράδεκτη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να νιώθουμε ενοχές, που αγαπάμε ένα «δαπανηρό» για τα μάτια της Δημοτικής Αρχής άθλημα και που φέρνουμε σε «δύσκολη θέση» τους ιθύνοντες για τη λειτουργία του.

Απαιτούμε έστω και τώρα μία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Καρπενησίου για το μέλλον του κολυμβητηρίου ως ύστατη ένδειξη ενδιαφέροντος προς τα μέλη του Ομίλου και τους πολίτες.”