Κοπές πίτας στο Καρπενήσι συνέχεια…

1640

Καρπενησιώτικοι Σύλλογοι συναντήθηκαν σε όμορφες εκδηλώσεις

Συνέχεια στις εκδηλώσεις Ευρυτάνων για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγων και αυτή την εβδομάδα. Οι βραδιές χορού της προηγούμενης εβδομάδας έδωσαν τη θέση τους σε πιο ήσυχες, αλλά εξίσου όμορφες εκδηλώσεις, με τα μέλη των συλλόγων να ανταλλάσσουν ευχές και να θέτουν τους στόχους της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε και ο Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Ν. Ευρυτανίας με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστασία Κριπάση- Μπάρκα να δίνει τις ευχές για τη νέα χρονιά και έκανε τρεις βραβεύσεις σε άτομα που στηρίζουν το έργο του συλλόγου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, η Αντιδήμαρχος κα Κονιαβίτη, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Ζαλοκώστα και η Γ.Γ. του Δήμου κα Χορμόβα. Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου και να είναι πάντα αρωγός στις δράσεις του.


Επίσης οι κοπές πίτας δεν σταμάτησαν εδώ καθώς το ΚΑΠΗ του Δήμου Καρπενησίου έκοψε κι αυτό τη δική του πίτα την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Καρπενήσι. Στο γεγονός παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σουλιώτης, η Αντιδήμαρχος κα Γκαρίλα, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Ζαλοκώστα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παπαδογούλας και κ. Μαντζιούτας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να δίνουν στους νεότερους τη σοφία, την εμπειρία και τη συμβουλή τους.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Πεζοπορικός σύλλογος κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην ‘Γωνιά της Λίνα’ στον Άγιο Νικόλαο Καρπενησίου. Πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα χαράς και θαλπωρής περιμένοντας να κερδίσουν το φλουρί, με ευχές για μια ενδιαφέρουσα πεζοπορική χρονιά.


Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Αστρονομίας Ευρυτανίας ΑΡΤΕΜΙΣ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Καρπενησίου. Με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαν όλοι οι φίλοι του συλλόγου, μικροί και μεγάλοι όπου απολαύσαν τις ‘πλανητικές’ βασιλόπιτες τύπου Δια για φέτος, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου και φυσικά σε πολλές αστροβραδιές το νέο έτος.

Κοπές πίτας εκτός Ευρυτανίας
Οι απανταχού Ευρυτάνες αντάμωσαν και φέτος
Ο Σύλλογος Καριτσιωτών Ευρυτανίας για μια ακόμη φορά έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίτα του στις 3 Φεβρουαρίου στο Περιστέρι πολλοί ήταν εκείνοι που τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους. Το κλίμα ήταν θερμό και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν νέα και ιστορίες από την ‘Αετοφωλιά’ της Ευρυτανίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε λαχειοφόρος αγορά που μοίρασε όμορφα δώρα σε όσους τυχερούς Καριτσιώτες δοκίμασαν την τύχη τους, για καλή χρονιά.


Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη από Μεγαλοχωρίτες αίθουσά τους πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών ‘Αγία Παρασκευή’. Η Πρόεδρος κ. Μαίρη Καλλιάνη ευχήθηκε Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη στα μέλη του συλλόγου και έδωσε το έναυσμα για μια νέα και ακόμα περισσότερο δημιουργική και δραστήρια χρονιά για το Σύλλογο.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναυπακτίας έκοψε την Πρωτοχρονιάτική Πίτα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, με μια πρωτότυπη Βασιλόπιτα σε σχήμα του χάρτη της Ευρυτανίας γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια δημιουργίας του. Εκείνοι που παρευρέθηκαν χόρεψαν και τραγούδησαν μέχρι το πρωί τιμώντας με την παρουσία τους το γεγονός, ανταλλάσσοντας ευχές. Το συμβούλιο έδωσε τις ευχές του προκειμένου να έχουν όλοι μια χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη.