Κοπή πίτας Γρανιτσιωτών και διετής απολογισμός  του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών 

5579

Με μεγάλη προσέλευση Γρανιτσιωτών, αλλά και φίλων του χωριού, πραγματοποιήθηκε και εφέτος Κυριακή 28 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του συλλόγου στην Αθήνα και ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες ευχές. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο π. Δημήτριος Σκόνδρας και ο π. Νικόδημος Δάγλας ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βύρωνα κ. Μουρίκης, ο Περιφερειακός Συμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Δημοτικός Συμβουλος Αγράφων  Θεόδωρος Κατσιάδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και πρόεδρος σχολικής επιτροπής  κ. Γιώργος Μουρτζιάπης, ο αντιπρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Δημήτρης Δέπος, η Δημοτική σύμβουλος Βύρωνα κ. Ιουλία Κιούπη, οι Πρόεδροι των συλλογων Λημερίου κ. Κονιαβίτης, Νέου Αργυρίου κ Νταλιάνης και  εκπρόσωποι των συλλόγων Λιθοχωρίου, Βούλπης, Επινιανών και Κάτω Ποταμιάς. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε η παρουσία των δασκάλων Σταύρου Χρονόπουλου και Γιάννη Παπαϊωάννου, που μετά από 45 χρόνια συναντήθηκαν με πολλούς μαθητές τους.

Μετά την κοπή της πίτας, έγινε ο διετής απολογισμός από τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Αλέξη Καρδαμπίκη , ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτών.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο έργο της αδελφότητας Γρανιτσιωτών στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου με ενδεικτικά παραδείγματα την εγκατάσταση καρδιογράφου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο της Γρανίτσας με χορηγία της Ανοικτής Αγκαλιάς και ενός πλήρους οδοντιατρείου δωρεά του κ. Πλάτωνα Τομπά με χορηγία για τη μεταφορά και την εγκατάσταση από την  Ανοικτή Αγκαλιά για το Παιδί, καθώς και την εγκατάσταση του πρώτου φορητού απινιδωτή στην Ευρυτανία με χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Φάρμασερβ Λίλυ.

Σημαντική εξέλιξη για την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στη Γρανίτσα και στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί και η καθιέρωση Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού  προς τιμήν του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και η βράβευση των αρίστων θα γίνεται σε ειδική εκδήλωση στη Γρανίτσα.

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Αδελφότητας,  ακολούθησε η Γενική Συνέλευση  και ομόφωνα εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του ΔΣ που είναι Αθηνά Τσιγαρίδα, Πένη Καρυώτη, Μάριος Θεοδώρου, Μάριος Ρήγας, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Παναγιώτης Αγραφιώτης, Αλέξης Καρδαμπίκης και αναπληρωματικοί Βιβή Γούλα και Ευαγγελία Θεοδώρου.