Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι

Ικανοποιητική ήταν η επισκεψιμότητα που σημειώθηκε το τριήμερο της Αποκριάς στο Καρπενήσι, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή μας και να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, παρά τον σχετικά άστατο καιρό, τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με μικρούς και μεγάλους να το επιλέγουν για να επιδοθούν στο άθλημα του σκι και όχι μόνο. Οι προβλέψεις για χιονοπτώσεις το τριήμερο, δεν επαληθεύτηκαν στο Καρπενήσι, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που ακύρωσαν τις κρατήσεις τους στα καταλύματα του Καρπενησίου, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις του καιρού. Οι τολμηροί επισκέπτες όμως, ανταμείφθηκαν και διασκέδασαν στα καταστήματα της πόλης, ενώ άλλοι επέλεξαν να επισκεφθούν και την περιοχή της Ποταμιάς απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και το παραδοσιακό φαγητό.

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις, κυρίως την Καθαρά Δευτέρα με την αναβίωση εθίμων και τη διανομή της παραδοσιακής φασολάδας, όμως αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για πολλούς, οι οποίοι ξεχύθηκαν σε διάφορα μέρη της πόλης για να πετάξουν το χαρταετό τους.

Σε επικοινωνία μας με την Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα. Σοφία Φλέγκα σχετικά με την πληρότητα των καταλυμάτων μας ανέφερε τα εξής: «Το τριήμερο της Αποκριάς κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα. Υπήρχαν φυσικά και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής λόγω του καιρού, που παρ’ όλα αυτά όσοι ήρθαν στο Καρπενήσι είδαν ότι ο καιρός ήταν αρκετά καλός, καθώς δεν χιόνισε. Οι ακυρώσεις που έγιναν, ένα μεγάλο μέρος τους καλύφθηκε τελευταία στιγμή από ανθρώπους που ανέβηκαν στο Καρπενήσι Σάββατο και Κυριακή. Ήταν ένα αρκετά ικανοποιητικό τριήμερο, φυσικά όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι δουλέψαμε δυο μέρες, γιατί τόσο ήταν η καλή πληρότητα, όταν επί δύο μήνες δεν υπήρχε η αναμενομένη κίνηση και η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα που μας απασχολεί αυτόν τον καιρό. Δεν φτάνει μια μέρα για να καλύψουμε λειτουργικές ανάγκες, είτε είναι ξενοδοχεία, εστιατόρια ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση».