Μια απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες που επέλεξαν να πάρουν το «Λευκό Βέλος» που αναχώρησε το πρωί από τη Λαμία με προορισμό την Αθήνα.
Το τρένο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση από Λιανοκλάδι προς Τιθορέα μέσω της παλιάς γραμμής. Στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, όμως, το τρένο συγκρούστηκε με μια αγελάδα που βρισκόταν κοντά στις γραμμές την ώρα που περνούσε το «Λευκό Βέλος», με αποτέλεσμα να την παρασύρει. Η νέα καθυστέρηση κράτησε για περίπου μισή ώρα, ωστόσο τα βάσανα των επιβατών δεν θα τελείωναν εδώ.
Δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από τον σταθμό της Τιθορέας, το τρένο εκτροχιάστηκε, καθώς σύμφωνα με το lamiareport.gr, δεν είχαν γυρίσει τα κλειδιά στην παλιά γραμμή, με αποτέλεσμα το τρένο να ακινητοποιηθεί εκ νέου και οι επιβάτες, ανάμεσά τους παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι, να πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια ώστε να φτάσουν στο σταθμό.
Στο «Λευκό Βέλος» επιβιβάστηκαν μόνο οι επιβάτες με προορισμό την Αθήνα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου ενημέρωσης, μάλιστα, έπειτα από πολλά τηλεφωνήματα η υπεύθυνη εταιρία Hellenic Train, έδωσε εντολή στο «Λευκό Βέλος» να σταματήσει στην Τιθορέα και να επιβιβάσει μόνο όσους ταξιδιώτες είχαν προορισμό για Αθήνα. Όσοι πιθανόν είχαν προορισμό άλλον σταθμό, έπρεπε να περιμένουν την επόμενη αμαξοστοιχία που θα έφευγε από το Λιανοκλάδι μετά τις 11:00.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο lamiareport.gr, τα τηλέφωνα που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση του κοινού, δεν απαντούν, σε αντίθεση με το σταθερό του «Βέλους», όπου εκεί όμως οι τηλεφωνητές δήλωναν αναρμόδιοι. Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν στην Οινόη, λόγω νέου προβλήματος που παρουσιάστηκε.
(Πηγή: iefimerida.gr)