Κάτι λιγότερο από την ενίσχυση των 10,65 ευρώ ανά επιλέξιμο αιγοπρόβατο φαίνεται πως βρήκαν στους λογαριασμούς κάποιες δεκάδες δικαιούχοι κτηνοτρόφοι το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

6_6

Αιτίες, διάφορα λάθη όσον αφορά τους ελέγχους στο γάλα, τα συνολικά κιλά του παραγωγού, αλλά και απαραίτητα έγγραφα που λείπουν. Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε σχετικά με τις παραδόσεις του έτους σε γάλα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να λάβει κάποιος αιγοπροβατοτρόφος τη συνδεδεμένη ενίσχυση θα πρέπει ανά ζώο να έχει «πιάσει» 100 κιλά γάλα.

Κατ΄επέκταση, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο παραγωγό προκύπτουν αν διαιρεθεί το σύνολο των ζώων με τη συνολική ποσότητα γάλακτος που παρέδωσε. Στην περίπτωση που το γάλα είναι λιγότερο, τότε πληρώνεται μόνο για τα κεφάλια που έπιασαν τα 100 κιλά γάλα. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, μετά τον εντοπισμό των προβλημάτων στην πληρωμή της συνδεδεμένης, καλούν τους κτηνοτρόφους να αποταθούν στους φορείς που έκαναν το ΟΣΔΕ το γρηγορότερο, ώστε να διορθώσουν, αν αυτό είναι εφικτό, τα λάθη, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προσανατολίζεται σε μια ακόμη, έκτακτη πληρωμή μέσα στον Μάιο.

agronews.gr