8 Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα! Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη» παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. 

Ως άτομα, ως κοινωνία και ως φορείς οφείλουμε να αναδείξουμε και να στηρίξουμε στην πράξη, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναίκα και να υποστηρίξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της και τον καθημερινό της αγώνα. 

Ως Δήμος Καρπενησίου, προσπαθούμε καθημερινά να στηρίζουμε τις γυναίκες, μέσα από τις κοινωνικές μας δομές: όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το ΚΑΠΗ για ευπαθείς και ηλικιωμένες γυναίκες, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που αποτελούν σταθερές δομές στήριξης της οικογένειας και καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού «Αθλητισμός και Γυναίκα», μέσω των οποίων διευκολύνεται και βελτιώνεται η καθημερινότητα των γυναικών του Δήμου μας και ενισχύεται ο ρόλος τους. 

Επιπρόσθετα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στο Δήμο μας, πέρα και πάνω από νομικές ποσοστώσεις η Δημοτική αρχή εκπροσωπείται με 6 δημοτικές συμβούλους από το σύνολο των 14 συμβούλων, ποσοστό 42%. Ενώ στην διοίκηση του Δήμου σε θέσεις ευθύνης, βρίσκονται αιρετές γυναίκες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%. 

Τη σημερινή ημέρα την αφιερώνουμε στην γυναίκα της πρώτης γραμμής, τη γιατρό, τη νοσηλεύτρια, την εργαζόμενη στα νοσοκομεία μας. Τις ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε πάντα να είναι μαχήτριες και να μη χάνουν ποτέ τη δυναμική τους.