Μεγάλη κατάπτωση του δρόμου προς Άγραφα σημειώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Συγκεκριμένα, στο 22ο χιλιόμετρο Κρέντης – Αγράφων, στη θέση ‘Όσκληνη’ πριν το χωριό Άγραφα, ένα μεγάλο τμήμα  του δρόμου, μήκους 200 μ., έπεσε δημιουργώντας ένα βαθύ ρήγμα στο οδόστρωμα. Πέφτοντας ο δρόμος παρέσυρε και κολώνες της ΔΕΗ που υπήρχαν κατά μήκος του και ηλεκτροδοτούσαν όλα τα χωριά μέχρι τα Άγραφα, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλές περιοχές, ακόμη μέχρι τώρα.

Από νωρίς το πρωί, σήμερα, στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, οι οποίοι είδαν από κοντά τις ζημιές και προσπαθούν να βρουν λύση για την αποκατάστασή τους.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η αποκατάσταση του δρόμου θα αργήσει λόγω της σοβαρότητας της κατάπτωσης, αφού στην ουσία δεν υπάρχει οδόστρωμα πια. Αυτό που προσπαθούν αυτή τη στιγμή η δημοτική και η περιφερειακή αρχή είναι να ανοίξουν το δρόμο Κερασοχώρι – Μάραθο για να δώσουν ρεύμα στις αποκομμένες περιοχές και να αποκατασταθεί τουλάχιστον η ηλεκτροδότησή τους.

IMG_3263