Συνολικός προϋπολογισμός 38.110 ευρώ

Έως 30 Νοεμβρίου οι προσφορές

Σε άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στη φροντίδα ζώων συντροφιάς αναθέτει ο Δήμος Καρπενησίου τις υπηρεσίες για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου, καθώς και την κτηνιατρική τους φροντίδα. Η υπηρεσία για την «Περισυλλογή και φύλαξη  αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους2020 2021» θα γίνει με απευθείας ανάθεση ενδεικτικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 24.366,00€, όπως και η υπηρεσία με θέμα «Κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Καρπενησίου 2020-2021» ενδεικτικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 13.739,20€. Οι προσφορές και για τις δυο υπηρεσίες θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020  ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 μ.μ. τις εργάσιμες μέρες και ώρες της υπηρεσίας.

Περισυλλογή ζώων

Η περισυλλογή αδέσποτων ζώων θα γίνει από έµπειρο συνεργάτη στο χειρισμό των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, που θα εφαρμόζει θεμιτά μέσα και τρόπους και θα τηρεί τις αρχές προστασίας των ζώων. Οι εργασίες με τις οποίες θα απασχολείται θα αφορούν τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο κτηνιατρείο του συμβεβλημένου με το Δήμο κτηνιάτρου, την προσωρινή φιλοξενία των ζώων, τη φροντίδα αδέσποτων σκύλων που πρέπει να φιλοξενηθούν για να υποβληθούν σε πολυήμερη θεραπεία, τη φύλαξη αδέσποτων σκύλων που επιβάλλεται να κρατούνται σε αιχμαλωσία, τη φύλαξη λυσσύποπτων αδέσποτων ζώων για την υποχρεωτική παρακολούθηση κατά το χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών, τη φύλαξη σκύλων που περισυλλέχθηκαν, την τμηματική μεταφορά και επιστροφή των αδέσποτων σκύλων και τη μεταφορά αδέσποτων σκύλων, που φιλοξενήθηκαν για πολυήμερη περίθαλψη-νοσηλεία. Η ανάθεση θα γίνει με κριτήριο την χαμηλότερη προσφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ένα έτος από την ημερομηνία υπογραφής της ή μέχρι εξαντλήσεως του συμβατικού ποσού.

Κτηνιατρική φροντίδα

Ο έλεγχος της παροχής των κτηνιατρικών υπηρεσιών θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, από την τριμελή Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής υπηρεσιών που έχει ορίσει ο Δήμος. Το έργο της ανωτέρω Επιτροπής θα υποβοηθείται από την πενταμελή Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Η δαπάνη περιλαμβάνει ιατρική περίθαλψη τραυματισμένου ζώου ή ζώου που νοσεί, χειρουργικές μικροεπεμβάσεις (συρραφή τραυμάτων, διάνοιξη και καθαρισμό αποστημάτων, αφαίρεση ογκιδίων, χειρουργείο κήλης, εξαγωγή δοντιού κ.α.), ορθοπεδικά χειρουργεία, ειδικές θεραπείες (αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα, ψώρα, ωτίτιδα κ.α.) και εξετάσεις (για λεϊσμανίωση, ερλιχίωση, διροφιλαρίωση  κ.α.). Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες ποικίλης αιτιολογίας, έχουν υπολογιστεί κατ’ εκτίμηση και μπορεί να διαμορφωθούν κατά περίπτωση που ανακύπτει, μέχρι εξαντλήσεως του συμβατικού ποσού.Η ανάθεση θα γίνει με κριτήριο την χαμηλότερη προσφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ένα έτος από την ημερομηνία υπογραφής της ή μέχρι εξαντλήσεως του συμβατικού ποσού.