Τι αναφέρει για το θέμα η Αντιπολίτευση

Η δήλωση Σουλιώτη

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπενησίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των συμβούλων λόγω του κορωνοϊού. Δύο ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησαν οι σύμβουλοι και έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις. Το ένα από τα θέματα αυτά αφορούσαν την εξουσιοδότηση Προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας για τον ορισμό υπεύθυνου λογαριασμών έργων Προγράμματος Επενδύσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το δεύτερο θέμα σχετίζονταν με την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με ίδια μέσα για την εξυπηρέτηση των Κοινοτήτων Δομνίστας, Κρικέλλου, Μικρού Χωριού,ΜεγάλουΧωριού, Παπαρουσίου και Χελιδόνας δυνάμει των αιτήσεων που έχουν καταθέσει εγγράφως οι πρόεδροι των αναφερόμενων Κοινοτήτων χαρακτηρισμένων ως άμεσων λόγω αναγκαιότητας εξυπηρέτησης των κατοίκων των αναφερόμενων κοινοτήτων που δεν εξυπηρετούνται από τη Δημοτική Συγκοινωνία. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπησης της Αντιπολίτευσης γεγονός που δεν συνηθίζεται.

Η απάντηση της Αντιπολίτευσης για την αποχή

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης σχετικά με την αποχή τους από τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, αναφέροντας ως «απαράδεκτο» να γίνεται η εισήγηση των θεμάτων αυτών σε Έκτακτη Συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, για το θέμα εξουσιοδότησης Προϊσταμένου Οικονομικής Επιτροπής η Αντιπολίτευση απαντά στο Δήμο Καρπενησίου ότι «Γνωρίζατε από τον Ιανουάριο ότι η υπάλληλος έχει κάνει αίτηση να μετακινηθεί στην περιφέρεια χωρίς να μεριμνήσετε εγκαίρως για την αναπλήρωσή της, την εκπαίδευση του νέου υπαλλήλου, την παράδοση του χαρτοφυλακίου κτλ. Αντ’ αυτού καταφέρατε το κλείσιμο της υπηρεσίας για τρεις ημέρες 01-03/06/2020. Αυτή η συμπεριφορά αναδεικνύει την ολιγωρία και την προχειρότητά σας αλλά εκθέτει και το Δήμο. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι διαχειριστές στην τράπεζα της Ελλάδας, στην εφορία και στις τράπεζες, πως θα λειτουργήσει λοιπόν ο Δήμος;» Όσο για το δεύτερο θέμα οι ίδιοι θεωρούν ότι και σε αυτό «δεν υφίσταται η έννοια του κατ’ επείγοντος» και για το λόγο αυτό αποφάσισαν την αποχή τους από τη Συνεδρίαση, ζητώντας παράλληλα το συμβούλιο να γίνει τακτικό.

Η θέση του Δημάρχου Καρπενησίου

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης δηλώνει για το θέμα «Το μόνο που κατάφερε η Αντιπολίτευση, βάζοντας πάντα το μικροκομματικό και τη λάθος αντίληψη των πραγμάτων, είναι να στερήσουν τη συγκοινωνία από κάποια χωριά για μια βδομάδα. Πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι τα μεγάλα για τα οποία αξίζει να κάνουμε αντιπολίτευση και ποια είναι τα μικρά τα οποία πρέπει να προχωράμε. Ήταν απαραίτητο να τεθούν τα θέματα αυτά σε έκτακτη συνεδρίαση. Το θέμα με τη συγκοινωνία με ιδία μέσα σε τέσσερεις περιοχές, τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί, από αβλεψία στην αρχική μας κουβέντα, που αφορούσε μια νέα διαδικασία μέσω δημοπρασίας την οποία πήρε το ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα που έπρεπε να κάνει ο Δήμος ήταν απαίτηση να παρθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα με τον ορισμό υπαλλήλου, επειδή έφυγε με μετάταξη η προηγούμενη υπάλληλος ήταν να βάλουμε στη θέση αυτή υπάλληλό μας, που θα έχει τους κωδικούς της Τράπεζας της Ελλάδος για να κινείται εύρυθμα η υπηρεσία. Το θέμα αυτό λύθηκε, ενώ το θέμα με τη συγκοινωνία μετατέθηκε για το επόμενο τακτικό συμβούλιο.»