Το πρωί της Κυριακής, 6 Αυγούστου, στη σπηλιά του Κατσαντώνη πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον προεπαναστατικό ήρωα Κατσαντώνη, στη Φούρκα Μοναστηρακίου του Δήμου Αγράφων.

Πλήθος κόσμου, αιρετοί του Α’ και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αποτίνουν τις δέουσες τιμές στο πρόσωπο του ήρωα της προεπαναστατικής Ελλάδας, στο γενναίο ‘λιοντάρι’ της κλεφτουριάς, στον εθνομάρτυρα του 1821.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, η Βουλευτής Νομού Ευρυτανίας Θωμαΐς Τζίνα Οικονόμου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ευρυτανίας Κατερίνα Καλαντζή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μοναστηρακιωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη» Χρυσικός Νικόλαος, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης κ. Μπίκος Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Κουτσουπιάς Θωμάς.

Η εκφώνηση του Πανηγυρικού Ημέρας έγινε από τον κ. Γεώργιο Κολοβό, Υπεύθυνο της ηλεκτρονικής σελίδας «Πορτραίτα Σαρακατσαναίων». Στη συνέχεια ακολούθησαν η αναπαράσταση δρώμενου με τίτλο «Η σύλληψη και τα βασανιστήρια του Κατσαντώνη» και η παρουσίαση χορευτικών, που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης, το χορευτικό της ενορίας Αγ. Νεκταρίου Κρέντης και από το Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η μεγαλοπρεπής εκδήλωση, όπως ακριβώς αρμόζει στην ανδρεία του Κατσαντώνη, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας, το Δήμο Αγράφων, τον Σύλλογο των Απανταχού Μοναστηρακιωτών “Η σπηλιά του Κατσαντώνη” και τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το συντονισμό είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του  Δήμου Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα.